Flask: μια διαφορετική γαλλική πρέσα

Flask: μια διαφορετική γαλλική πρέσα

Κομψό, όμορφο με νεορκέζικο αέρα κάνει την διαδικασία του καφέ φίλτρου στο σπίτι ακόμα πιο εύκολη και πιο απολαυστική.

 

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να φτιάξει κανείς ένα καφέ φίλτρου στο σπίτι. Για το ποια θα επιλέξει εξαρτάται κάθε φορά από το αποτέλεσμα που θέλει να πάρει στο φλιτζάνι, αλλά και τι «παιχνίδια» διαθέτει στο ντουλάπι του. Ένα από αυτά είναι και το Flask της Steampunk. Πρόκειται για μια διαφορετική και έξυπνη γαλλική πρέσα που παρασκευάζει δύο φλιτζάνια καφέ κάθε φορά.

 

Το Flask είναι κομψό, όμορφο και πολύ εύκολο στη χρήση. Αποτελείται από δύο θαλάμους: στον εσωτερικό (θάλαμος παρασκευής) μπαίνει ο καφές και το ζεστό νερό και την βοήθεια του ειδικού εμβόλου πραγματοποιείται η πίεση για να πάρουμε το ρόφημα μας που «μαζεύεται» στον εξωτερικό (θάλαμος σερβιρίσματος) και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Η καινοτομία του είναι οι διάφορες επιλογές φίλτρου που σας δίνει την δυνατότητα να φτιάξετε το φλιτζάνι που σας αρέσει περισσότερο. Για παράδειγμα με το φίλτρο Coarse Metal έχετε ένα ελαφρώς καθαρό και διαυγές αποτέλεσμα, ενώ το Fine Metal Filter θα πάρετε ένα καλά ισορροπημένο και γεμάτο φλιτζάνι. Επίσης μπορείτε να συνδυάσετε χάρτινο και μεταλλικό φίλτρο για ένα πιο καθαρό και πιο εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα.

 

Για να φτιάξουμε λοιπόν καφέ φίλτρου με το Flask θα χρειαστούμε 30 γραμμάρια καφέ μέτρια αλεσμένο (αν δεν ζυγίζετε είναι περίπου δύο κουταλιές της σούπας). Βάζουμε τον καφέ στον θάλαμο παρασκευής και προσθέτουμε ζεστό νερό, θα πρέπει να είναι γύρω στους 92-94 βαθμούς Κελσίου, μέχρι την κορυφή και αναδεύουμε ελαφρώς. Αφήνουμε τον καφέ να εμβαπτιστεί στο νερό για περίπου 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετούμε το ειδικό έμβολο και πιέζουμε απαλά προς τα κάτω. Η πίεση που δημιουργείται ανοίγει τη βαλβίδα παρασκευής και επιτρέπει στον καφέ να ρέει μέσω του φίλτρου στον εξωτερικό θάλαμο. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα. Πιάνουμε το Flask από τη δερμάτινη λαβή και γεμίζουμε τις κούπες μας.

 

Ο καθαρισμός του είναι το ίδιο εύκολος. Απλώς τραβήξτε έξω το θάλαμο παρασκευής, στρίψτε τη βάση, ρίξτε τα υπολείμματα του καφέ στο κάβο και ξεβγάλτε το με αρκετό νερό. Το Flask μπορεί να μπει και στο πλυντήριο πιάτων.