Επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητες του καφέ, πίνοντας συγκεκριμένη ποσότητα

Επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητες του καφέ, πίνοντας συγκεκριμένη ποσότητα

Πρωινός καφές=ένα καλό ξύπνημα και μια ολόκληρη ιεροτελεστία για τους λάτρεις του! Η κατανάλωση καφέ εκτός από την απαραίτητη τόνωση που μας δίνει, παρέχει στον οργανισμό μια σειρά από ευεργετικά στοιχεία που αποτελούν “ασπίδα” για τον οργανισμό έναντι παθήσεων.

 

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο καφές, σε συγκεκριμένες ποσότητες, μπορεί να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού σας έναντι της νόσου Alzheimer καθώς καρδιακών παθήσεων. Έχει επίσης έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και μετριάζει τις πιθανότητες ανάπτυξης διαβήτη. Υπ’ αυτή την έννοια ο καφές αποτελεί έναν πολύ καλό “σύμμαχο” του οργανισμού μας.

 

Η πιο πρόσφατη έρευνα μάλιστα που δημοσιεύτηκε στο “Νew England Journal of Medicine” επιβεβαιώνει τα προαναφερθέντα. Ο λόγος για τον οποίο ο καφές θεωρείται τόσο ευεργετικός έγκειται στη σύστασή του. Περιέχει ουσίες αντιοξειδωτικές, που καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες και μπορούν να μειώσουν σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα εμφάνισης φλεγμονών που μπορεί να οδηγήσουν σε πιο περίπλοκα θέματα υγείας.

 

Με βάση την ανασκόπηση σε σχεδόν 100 διαφορετικές μελέτες που εστιάζουν στις επιδράσεις της καφεΐνης σε διάφορα σωματικά συστήματα, οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι το ανώτατο όριο για που μπορεί να καταναλώσει κάποιος προκειμένου να επωφεληθεί από τις ευεργετικές ιδιότητες του καφέ αντιστοιχεί σε περίπου 400 χιλιοστόγραμμα. Η ποσότητα αντιστοιχεί περίπου σε πέντε φλιτζάνια. 

 

Ο περιορισμός της κατανάλωσης καφέ στο ανώτερο όριο της περιοχής όπου σας ωφελεί είναι λοιπόν μια καλή ιδέα για διάφορους λόγους. Από την άλλη, η υπερκατανάλωση μπορεί τελικά να έχει αρνητικό αποτέλεσμα, γεγονός που συνδέεται και με άλλους “εξωτερικούς” παράγοντες. Για παράδειγμα, εάν είστε επιρρεπείς στο άγχος, τα υψηλά επίπεδα καφεΐνης μπορεί να αυξήσουν τα συμπτώματα.

 

Από την άλλη, ο decaf είναι πραγματικά καλός για εσάς και τον οργανισμό σας. Τα αντίστοιχα ροφήματα χωρίς καφεΐνη περιέχουν πολλές από τις ευεργετικές ουσίες και τα αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις φλεγμονές, παρέχοντας πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Έτσι, εάν είστε ευαίσθητοι στην καφεΐνη, μερικά φλιτζάνια decaf μπορεί να είναι εξίσου καλά και ωφέλιμα για εσάς!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ