Cheese tea: Και όμως τσάι με τυρί

Cheese tea: Και όμως τσάι με τυρί

Ένα περίεργο ρόφημα που προέρχεται από την Ασία, κέρδισε την Αμερική και τώρα κάνει ντεμπούτο στην χώρα μας.

 

Αν κάποιος σας έλεγε να βάλετε στο τσάι σας τυρί, σίγουρα θα τον κοιτούσατε κάπως περίεργα. Δεν σας αδικούμε αφού είναι ένας ασυνήθιστος συνδυασμός που μόνο και μόνο στο άκουσμα του προξενεί απορία και ίσως ένα αρνητικό κούνημα του κεφαλιού. Παρ’ όλα αυτό το Cheese tea, όπως ονομάζεται, είναι ένα ιδιαίτερο ρόφημα και έχει καλύτερη γεύση από ό,τι ακούγεται. Συνδυάζει κρύο τσάι (κυρίως μαύρο ή πράσινο) με μια αφράτη κρέμα τυριού και αλάτι. Το συναντάμε για πρώτη φορά στις αρχές του 2010 στην Ασία. Πιο συγκεκριμένα στα νυχτερινά περίπτερα της Ταϊβαν όπου συνδύαζαν τυρί σε σκόνη, αλάτι, κρέμα γάλακτος και γάλα για να φτιάξουν μια αφρώδης, ασταθής κρέμα και να την σερβίρουν πάνω από κρύο τσάι. Δύο χρόνια μετά στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ στην Κίνα αρχίζουν να χρησιμοποιούν πραγματικό τυρί κρέμα αντί για σκόνη και το συνδυάζουν με φρέσκο γάλα δημιουργώντας έτσι μια premium έκδοση.  Το Cheese tea γίνεται γρήγορα πολύ δημοφιλές σε όλη την Κίνα και έξω από τα καταστήματα που το σερβίρουν σχηματίζονται ουρές κόσμου που φτάνει να περιμένει μέχρι και τρεις ώρες. Η τάση αυτή επεκτείνεται και σε άλλα μέρη της Ασίας όπως το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη και η Μαλαισία. Φτάνει και στην Ιαπωνία όπου εκεί δημιουργείται μια εμφιαλωμένη έκδοση του.

 

Όπως ήταν φυσικό, το νέο αυτό ρόφημα περνά τον Ειρηνικό φτάνοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου βρίσκει αρκετούς οπαδούς. Εκεί αρχίζουν οι πειραματισμοί με αμερικάνικο στιλ. Στο παιχνίδι μπαίνει το τυρί μασκαρπόνε, το μπρι ακόμα και το blue cheese όμως και η σοκολάτα αλλά και η Nutella. Τα toping έχουν γεύση από cheese cake, cream brulee, tiramisu…

 

Στην χώρα μας, το Cheese tea έφτασε μόλις πρόσφατα. Τα Coffee Island πριν από λίγες μέρες έβγαλαν στην αγορά την δική τους εκδοχή αυτού του ιδιαίτερου κρύου τσαγιού. Μια μους, λοιπόν, φτιαγμένη από cream cheese και γάλα μπαίνει πάνω από τρεις διαφορετικές γεύσεις τσαγιού (φράουλα, λάιμ και ιβίσκος) που σερβίρεται σε δικό του ποτήρι, 100% ανακυκλώσιμο, με ειδικό στόμιο στο καπάκι, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να το πιει χωρίς να χρησιμοποιήσει καλαμάκι και να πετύχει έτσι μια γενναία γουλιά γλυκού τσαγιού και αλμυρής τυρένιας κρέμας.