Κάψουλες από την Coffee Island

Κάψουλες από την Coffee Island

Δεν είναι μια, αλλά πέντε οι καινούργιες κάψουλες που κυκλοφόρησε στην αγορά η ελληνική εταιρία Coffee Island και μπήκαν στο μικροσκόπιο μας

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Είναι μια πρακτική, εύκολη και γρήγορη λύση για να απολαύσουμε ένα αξιοπρεπέστατο espresso είστε στο σπίτι είτε στο γραφείο. Η κάψουλα επέστρεψε και πάλι στο προσκήνιο και έγινε τάση. Ακολουθώντας αυτή την «νέα» τάση η Coffee Island παρουσιάζει την καινούργια της σειρά από κάψουλες που απαρτίζεται από πέντε διαφορετικές (συν μια ντεκαφεϊνέ). Όπως είναι λογικό, έτρεξα να τις αγοράσω και να τις δοκιμάσω. Παρακάτω, λοιπόν θα βρείτε τα συμπεράσματα που βγήκαν ύστερα από την γευστική δοκιμή τους.

 

Αρχικά να σας πω ότι είναι συμβατές με όλες τις μηχανές Nespresso. Δεν παρουσιάζουν δυσκολία την ώρα που «κουμπώνουν» στην μηχανή ούτε την κάνουν να βγάζει περίεργους ήχους δίνοντας την εντύπωση ότι δυσκολεύεται στην διαδικασία εκχείλισης. Η ροή του καφέ είναι κανονική και η κρέμα που προσφέρουν στο φλιτζάνι είναι αρκετά πλούσια. Να σας αναφέρω επίσης ότι οι εν λόγω κάψουλες είναι από αλουμίνιο, προστατεύοντας έτσι ακόμα πιο πολύ τον καφέ από το οξυγόνο, διατηρώντας το άρωμα και η γεύση του στο έπακρο. Τέλος είναι 100% ανακυκλώσιμες.

 

Πάμε λοιπόν να τις δούμε μια προς μια:

 

Affection (ένταση 10/12) 

Πρόκειται για ένα blend από κόκκους Arabica. Το πρώτο που θα προσέξετε είναι το δυνατό του άρωμα. Έχει bitter χαρακτήρα (μαύρης σοκολάτας), ισορροπημένες οξύτητες, δυνατό και μακρύ τελείωμα. Στο στόμα χαρίζει νότες από ξηρούς καρπούς, ξύλου αλλά και σοκολάτας. Θα σας συμβούλευα να τον απολαύσετε σε espresso lungo. Τον δοκίμασα και με λίγη ζάχαρη, αν και συνήθως σας προτρέπω να μην προσθέτετε, σ’ αυτόν τον καφέ όμως ταίριαζε και δεν αλλοίωνε καθόλου τον δυναμικό του χαρακτήρα.

 

Euphoria (ένταση 8/12)

Μιλάμε για ένα ακόμα blend με καφέδες από την Νότια Αμερική και την Αφρική, 100 % Arabica. Το καβούρδισμα του είναι medium πράγμα που σημαίνει λίγο παραπάνω οξύτητες. Μην το πάρετε όμως για κακό μιας και είναι αρκετά ισορροπημένες και ευχάριστες. Στο στόμα πάλι επικρατούν οι γεύσεις της σοκολάτας και των ξηρών καρπών ενώ η επίγευση του είναι έντονη. Τον Euphoria προτιμήστε τον σε κρύες παρασκευές (τόσο espresso όσο και cappuccino) χρησιμοποιώντας πάντα δύο κάψουλες. Σε ζεστή μορφή χάνει και θα σας φανεί ότι υστερεί σε σώμα.

 

Bliss (ένταση 6/12)

Το τρίτο και τελευταίο blend που συνδυάζει καφέδες από τον Κεντρική και Νότια Αμερική. Εδώ έχουμε ένα πιο light καβούρδισμα που χαρίζει στον καφέ ένα πιο φρουτώδες και γλυκό προφίλ. Η επίγευση του είναι μακρά και γλυκιά – οπότε εδώ αποφύγετε την οποιαδήποτε προσθήκη γλυκαντικής ουσίας. Είναι ιδανικός για espresso και ristretto και όχι για κρύος.

 

Colombia (ένταση 6/12) 

Ο πρώτος μοναδικής προέλευσης καφές σε κάψουλα που μας έρχεται από την Κολομβία. Έχει καβουρδιστεί πιο έντονα (dark δηλαδή) και στο φλιτζάνι χαρίζει άρωμα με νότες καραμέλας και ψημένων ξηρών καρπών και στο στόμα αφήνει γλυκιά σοκολάτα με μακρά επίγευση. Ταιριάζει με το γάλα και κάνει ωραίο cappuccino τόσο ζεστό όσο και κρύο. Επίσης και σε ristretto είναι πολύ καλός

 

Peru (ένταση 4/12) 

Έρχεται από το Περού και είναι ο πιο μικρός σε ένταση καφές. Ξεχωρίζει για τις ισορροπημένες οξύτητες του, την γλυκιά του γεύση (νότες από σοκολάτας γάλακτος) και το «ελαφρύ» σώμα του. Δοκιμάζοντας τον σε espresso τον βρήκα λίγο «αδύναμο» ενώ σε cappuccino δένει ωραία με το γάλα και δίνει μια απολαυστική κούπα. Θα σας έλεγα να μην τον φτιάξετε κρύο, όπως επίσης και ζάχαρη να μην του προσθέσετε, είναι αρκετά γλυκός από μόνος του.