Cold brew σε φλασκί και κάψουλες από το Mind the Cup

Cold brew σε φλασκί και κάψουλες από το Mind the Cup

Μια εύκολη, πρακτική και έξυπνη λύση για να έχετε cold brew στο σπίτι αλλά και στις διακοπές σας και τρεις νέες κάψουλες έρχονται από την δραστήρια ομάδα του coffee shop του Περιστερίου

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Το cold brew έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Δεν ήταν μια μόδα που απλά πέρασε και έφυγε. Από ότι φαίνεται είναι μια τάση που όσο περνάει ο καιρός αγαπιέται όλο και πιο πολύ. Δεν είναι λίγοι λοιπόν, οι φαν του που τον προμηθεύονται για το σπίτι – φυσικά δεν λείπουν και εκείνοι που τον φτιάχνουν μόνοι τους. Έτσι όλο και περισσότερα café εμφιαλώνουν τον δικό τους cold brew και τον πουλούν είτε σε ατομικές συσκευασίες είτε σε πιο μεγάλες.

 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και βλέποντας πως αυτή η τάση όλο και αυξάνεται, ο Χρήστος Καβράκος μαζί με την ομάδα του Mind the Cup στο Περιστέρι, ετοίμασαν την δική τους εμφιαλωμένη πρόταση για cold brew. Δεν χρησιμοποίησαν κάποιο μπουκάλι όπως είθσται, αλλά ένα φλασκί με κάνουλα για να κάνουν ακόμα πιο εύκολη και πιο πρακτική την χρήση του. Η κάνουλα δε, βοηθάει στο να μην οξυγονώνεται ο καφές και έτσι μ’ αυτόν τον τρόπο διατηρείται περισσότερο χρόνο.

Δεν χρησιμοποίησαν κάποιο μπουκάλι όπως είθσται, αλλά ένα φλασκί με κάνουλα για να κάνουν ακόμα πιο εύκολη και πιο πρακτική την χρήση του.

Το εν λόγω φλασκί του cold brew βγαίνει σε συσκευασία του 1,5 λίτρου το οποίο μεταφράζεται σε 11 με 12 ποτήρια (μερίδες). Ο καφές που περιέχει είναι από την Κένυα: ένας φρουτένιος, γλυκός καφές, χωρίς οξύτητες και ισορροπημένα bitter στοιχεία που πίνεται πολύ ευχάριστα. Τις επόμενες μέρες θα έχετε και άλλη μια ακόμα επιλογή, που θα περιέχει καφέ από την Αιθιοπία (περισσότερες οξύτητες και bitter τελείωμα). Όμως, ο Χρήστος πήγε ένα βήμα παρακάτω την ιδέα αυτή και ετοίμασε και μια πεντάλιτρη συσκευασία. Προορίζεται περισσότερο για καταστήματα και περιέχει καφέ από την Αιθιοπία.

 

Τέλος, η ομάδα του Mind the Cup έφτιαξε και εκείνη με την σειρά της, τις δικές της κάψουλες. Τρεις στον αριθμό. Η πρώτη περιέχει ένα blend με καφέδες από την Κολομβία, την Αιθιοπία και την Ουγκάντα. Έχει έντονα την γεύση της bitter σοκολάτας, με νότες από ξηρούς καρπούς, πολύ χαμηλές οξύτητες και είναι ευχάριστη τόσο σε ζεστή όσο και σε κρύα εκδοχή. Η δεύτερη με καφέ από την Ρουάντα έχει πιο έντονες οξύτητες, φρουτώδες προφίλ και γλυκό τελείωμα. Η τριπλέτα συμπληρώνεται με ένα καφέ από την Νικαράγουα που έχει έντονο άρωμα, γήινο προφίλ και σοκολατένιο γλυκό τελείωμα. Ταιριάζει πολύ με το γάλα και είναι ιδανικός για κρύες παρασκευές.

 

ΥΓ

Τόσο το cold brew όσο και τις κάψουλες θα τις βρείτε είτε στο κατάστημα στο Περιστέρι (Αιμιλίου Βεάκη 29, τηλ. 2105776010) είτε μέσα από την σελίδα τους στο internet (www.mindthecup.gr)