Nespresso: Νέες, ανακυκλωμένες κάψουλες

Nespresso: Νέες, ανακυκλωμένες κάψουλες

Κρατούν αναλλοίωτα τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά του καφέ, έρχονται να μας αυξήσουν την οικολογική μας συνείδηση και να μειώσουν το αποτύπωμα του άνθρακα.

 

Οι κάψουλες είναι η πιο εύκολη και πρακτική λύση για να απολαύσουμε ένα espresso στο σπίτι χωρίς να χρειαστεί να μπούμε σε μπελάδες. Τις μέρες της καραντίνας, γνώρισε μεγάλες δόξες και η κατανάλωσης τους αυξήθηκε σημαντικά. Η Nespresso, η εταιρεία που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την εισβολή της μαγικής κάψουλας στη ζωή μας χρόνια τώρα πριν, περνάει σε μια ακόμα καινοτομία. Με στόχο την ενίσχυση της κυκλικότητας και της βιωσιμότητας των διαδικασιών παραγωγής καφέ, επιδιώκει συνεχώς τη βελτίωση του τρόπου που χρησιμοποιεί και ανακυκλώνει τα υλικά της και ειδικά το αλουμίνιο, το οποίο είναι αέναα ανακυκλώσιμο.

Η ανακυκλωμένη κάψουλα συμβάλλει στη μείωση του αποτυπώματος  άνθρακα, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει τη φρεσκάδα και τα αρώματα του καφέ.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, η Nespresso παρουσιάζει κάψουλες από 80% ανακυκλωμένο αλουμίνιο που θα είναι διαθέσιμη το προσεχές διάστημα. Το χορό ανοίγει η η Master Origin Colombia, που θα περιέχει ένα ισορροπημένο καφέ από την Κολομβία με έντονα αρώματα και γεύση, ενώ μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2021, όλες οι κάψουλες της μόνιμης σειράς Original Line θα είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

 

Τι κάνει όμως αυτή η νέα κάψουλα; Συμβάλλει αρχικά στη μείωση του αποτυπώματος  άνθρακα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη φρεσκάδα και τα αρώματα του καφέ που εσωκλείει. Το όφελος από τη χρήση της, συνδέεται με την ποσότητα ενέργειας που εξοικονομείται στην παραγωγή του αλουμινίου. Το ανακυκλωμένο αλουμίνιο απαιτεί 95% λιγότερη ενέργεια για να παραχθεί, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για χρήση σε κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο.

 

Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της εταιρείας, καθώς η Nespresso παρουσίασε το πρώτο πρόγραμμα ανακύκλωσης καψουλών το 1991. Από τότε έχουν σημειωθεί μεγάλα βήματα προόδου. Πιο συγκεκριμένα από το 2014, η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 175 εκ. ευρώ στα προγράμματα ανακύκλωσης παγκοσμίως, διαθέτει περισσότερα από 100.000 σημεία συλλογής σε 53 χώρες και το 91% των πελατών της έχει πρόσβαση σε μία από τις επιλογές ανακύκλωσης. Ειδικότερα στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος «Ανακύκλωση στο Σπίτι» προσφέρεται η δυνατότητα ανακύκλωσης σε κάθε νοικοκυριό, με το κόστος συσκευασίας και συλλογής των καψουλών να το αναλαμβάνει η εταιρεία, χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση για τον πελάτη – μέλος του Nespresso Club.