Για να την περνάς…ζάχαρη!

Για να την περνάς…ζάχαρη!

«Ο καφές πρέπει να πίνετε σκέτος» λένε οι ειδικοί  και έρχομαι να συμφωνήσω, γιατί μόνο έτσι μπορεί να καταλάβει κανείς τη γεύση του και την ποιότητα του. Τι γίνεται όμως με όσους θέλουν να προσθέσουν ζάχαρη;  Ο δημοσιογράφος και coffee expert Κώστας Καπερώνης σας έχει τις απαντήσεις.

 

Λευκή ζάχαρη (κρυσταλλική)

Η λευκή κρυσταλλική είναι η πιο συνηθισμένη μορφή ζάχαρης και είναι η πρώτη που τη βρίσκει κανείς στα τραπεζάκια των coffee shops.  Δεν περιέχει καθόλου θρεπτικά συστατικά, παρά μόνο θερμίδες!  Ταιριάζει σχεδόν σε όλα τα ροφήματα και κυρίως σε αυτά που έχουν βάση τον espresso και φυσικά στον ελληνικό καφέ.

 

Καστανή ζάχαρη (ακατέργαστη)

Η καστανή ακατέργαστη ζάχαρη είναι αρωματική και ταιριάζει ιδανικά με το γάλα.  Είναι πιο άγλυκη σε σχέση με τη λευκή.  Ιδανική για παγωμένα ροφήματα όπως ο freddo cappuccino και ακατάλληλη για στιγμιαίο καφέ (γιατί δεν χτυπιέται εύκολα).

 

Στέβια

Η στέβια είναι 300 φορές πιο γλυκιά από τη λευκή ζάχαρη αλλά η διαφορά της είναι ότι δεν έχει θερμίδες.  Έχει φρουτένια γεύση και ενδείκνυται για freddo espresso.

 

Φρουκτόζη

Το πιο ιδανικό και φυσικό υποκατάστατο ζάχαρης.  Έχει διπλάσια γλυκύτητα  από τη λευκή κρυσταλλική και ακριβώς ίδιες θερμίδες. Πλεονέκτημά της είναι ότι ταιριάζει σε όλα τα είδη καφέ!