Beauty Killed the Beast: Για brunch στον Κεραμεικό

Beauty Killed the Beast: Για brunch στον Κεραμεικό

Στον πεζόδρομο της Παραμιθιάς, ένα «τέρας» γοητεύθηκε από τις νοστιμιές που σερβίρει μια καλλονή.

 

Το όνομα του παραπέμπει στην τελευταία σκηνή από την ταινία του Κινγκ Κονγκ. Ο γιγάντιος πίθηκος γαντζωμένο από το Empire State Building δέχεται τα πυρά των μαχητικών αεροπλάνων που του επιτίθενται με μανία. Εκείνος παλεύει μαζί τους, αλλά χάνει την ισορροπία του και πέφτει. Η πτώση του θανατηφόρα, όμως η ξανθιά καλλονή που κρατούσε στα χέρια του, βγαίνει ζωντανή. Κάπως έτσι, λοιπόν η «ομορφιά σκότωσε το τέρας». Όλα αυτά, όμως στον κινηματογράφο σε μια ταινία που γυρίστηκε το 1933. Στην σημερινή πραγματικότητα τώρα, το Beauty Killed the Beast είναι ένα all day bar που έχει ταράξει με την ζωντάνια του, τον ήσυχο πεζόδρομο της Παραμυθιάς.

 

Τα τραπέζια που βγάζει πλέον έξω, γεμίζουν από νωρίς. Κάποιοι κάθονται για ένα γρήγορο καφέ, κάποιοι άλλοι για κουβέντα και φυσικά brunch. Εμείς ανήκουμε στην δεύτερη κατηγορία. Βρεθήκαμε ένα ήρεμο πρωινό Τετάρτης να χαζεύουμε τον κατάλογο του που κινείται σε healthy μονοπάτια. Για αρχή ζητήσαμε μια σαλάτα με burrata, ντοματάκια και κολοκυθάκια που συνοδευόταν από φρυγανισμένη μπαγκέτα. Όμορφη, δροσερή, ανάλαφρη ότι πρέπει για να ξεκινήσει κανείς ευχάριστα το brunch του. Για την συνέχεια επιλέξαμε τις τάρτες με το αβοκάντο και τα τηγανιτά αυγά καθώς επίσης και το vegan burger. Οι τάρτες ήταν δυο –μικρές αλλά ικανοποιητικές στο μέγεθος. Η μία ήταν γεμιστή με κολοκύθα και λιαστή τομάτα και η άλλη με κολοκυθάκια και κοτόπουλου. Και οι δύο όμως είχαν από πάνω φέτες από αβοκάντο και τηγανητό αυγό. Πιάτο που άνετα κάποιος μπορεί να το μοιραστεί. Όσο για το burger, ήταν σε vegan μπριοσένια ψωμάκια, είχαν χορτοφαγικό μπιφτέκι, μανιτάρια, αβοκάντο και μια μαγιονέζα από τσάι matcha.

 

Για να συνοδέψουμε τα πιάτα μας, είχαμε επιλέξει ένα smoothie με καρότο, μήλο, τζίντζερ και μέλι αλλά και φυσικά καφέ. Ο καφές στο Beauty Killed the Beast έχει την υπογραφή της WiseCup. Αυτός που δοκιμάσαμε ήταν από την Βραζιλία. Ισορροπημένος με ωραία σοκολατένια τελειώματα και χωρίς πολλές οξύτητες που εναρμονιζόταν με τα πιάτα. Όσο για το γλυκό, γιαούρτι μαζί με σπιτική granola, πολλά φρέσκα φρούτα και βανίλια.

 

Το Beauty Κilled the Βeast όσο ήρεμη και ήσυχη προσωπικότητα μπορεί έχει το πρωί, το βραδύ μεταμορφώνεται σ’ ένα πιο «άτακτο» μπαρ που σερβίρει «φιλοσοφημένα» κοκτέιλ που αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσετε.

 

Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός, 2105240117