5 + 1 Οφέλη του Καφέ που δεν Φανταζόσουν Ποτέ

5 + 1 Οφέλη του Καφέ που δεν Φανταζόσουν Ποτέ

της Γλυκερίας Σεφερλή,

 

Χωρίς αυτόν δεν ανοίγει το μάτι σου και η γεύση του είναι εθιστική. Υπάρχουν, όμως, μερικοί επιπλέον λόγοι για να αγαπήσεις τον καφέ.

 

The Stone Age

Η πέτρα στη χολή είναι συνδεδεμένη με μία λέξη: πόνος! Όσες το έχουν βιώσει, το παρομοιάζουν με τον αντίστοιχο πόνο της γέννας. Έρευνα του Χάρβαρντ έδειξε πως αυτοί που κατανάλωναν τουλάχιστον μία ή περισσότερες κούπες καφέ καθημερινά παρουσίαζαν λιγότερες πιθανότητες (κατά 26%) εμφάνισης λίθων στη χολή από αυτούς που κατανάλωναν μία κούπα την εβδομάδα.

 

Αφυδάτωση,Τέλος

Ο καφές είχε βγάλει τη φήμη ότι σε αφυδατώνει. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ ανατρέπουν αυτά τα δεδομένα. Μάλιστα έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ο σκέτος καφές σε ενυδατώνει σχεδόν εξίσου αποτελεσματικά με το νερό. Έτσι μόλις απέκτησες μια επιπλέον επιλογή στο τι μπορείς να πίνεις μετά το πρωινό σου τρέξιμο.

 

Ρίξε την Πίεση

Όταν πίνεις ένα φλιτζάνι καφέ, η αρτηριακή σου πίεση ανεβαίνει προσωρινά. Παρόλα αυτά, έρευνα το 2012 δείχνει ότι, όταν καταναλώνεις καφέ σε καθημερινή βάση, η αρτηριακή σου πίεση μειώνεται. Επίσης, μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση καφέ ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερόλης, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν ισχύει όταν ο καφές είναι φίλτρου. Προσοχή:ο καφές μπορεί να προκαλέσει στρες και ταχυκαρδία, παρενέργειες που σίγουρα δεν ωφελούν ανθρώπους με πρόβλημα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

 

Μνήμη Ελέφαντα

Έχεις εξεταστική περίοδο; Βρίσκεσαι στη διάρκεια ενός απαιτητικού πνευματικά project; Η κατανάλωση καφέ μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά στη μνήμη. Σε ένα πείραμα αμερικανικής ιατρικής σχολής, αυτοί που πήραν ένα χάπι καφεΐνης (με αντίστοιχη χονδρικά ποσότητα που περιέχεται σε ένα φλιτζάνι καφέ) μπορούσαν να ανακαλέσουν στοιχεία από τη μνήμη τους σε σχέση με αυτούς που δεν το έκαναν. Επίσης, υπάρχει σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και των μειωμένων πιθανοτήτων εμφάνισης της νόσου του Aλτσχάιμερ.

 

Μειωμένο Ρίσκο Εμφάνισης Διαβήτη

Τέσσερις ή περισσότερες κούπες καφέ τη μέρα κάνουν το διαβήτη πιο πέρα ή, τουλάχιστον, μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισής του στο μέλλον κατά 50%.

 

 

Καφέ από Δευτέρα

Ο πράσινος κόκκος καφέ είναι ένας απρόσμενος σύμμαχος στην προσπάθειά σου να χάσεις κιλά. Πίσω από αυτόν κρύβεται το χλωρογενικό οξύ, μία ουσία η οποία εμπεριέχεται σε μεγάλες ποσότητες στον συγκεκριμένο καφέ και σε βοηθάει να χάσεις κιλά, χωρίς να υπάρχει γενικά κάποια παρενέργεια από τη χρήση του, τουλάχιστον όχι στις συγκεντρώσεις που έχουν δοκιμαστεί στον άνθρωπο.