Νέο πρότυπο αξιολόγησης από τη Specialty Coffee Association
Η Specialty Coffee Association εξέδωσε μόλις το πρότυπο SCA-105 για τα εξωγενή χαρακτηριστικά του καφέ, προς αξιοποίηση στο πλαίσιο της Coffee Value Assessment (CVA). Επιπλέον, ενημέρωσε τη σχετική φόρμα (Extrinsic Form), που αντικαθιστά την προηγούμενη δοκιμαστική.
Ο Technical Officer της SCA Mario Fernández-Alduenda δήλωσε πως «για πρώτη φορά, ο κλάδος του specialty coffee μοιράστηκε έναν τρόπο συνομιλίας γι’ αυτό που κάνει τον καφέ πολύτιμο πέρα από το άρωμα – μια κοινή γλώσσα για όλες τις ιδιότητες που καθορίζουν την αξία του».
Διαβάστε περισσότερα για τα Coffee Standards του SCA και κατεβάστε την ενημερωμένη Extrinsic Form.
