«Τσάι στην εξοχή του Cézanne»: Εμπειρία γευσιγνωσίας ελληνικών βοτάνων στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Promo photos γευσιγνωσίας τσαγιού-βοτάνων στο Ίδρυμα Γουλανδρή

«Τσάι στην εξοχή του Cézanne»: Εμπειρία γευσιγνωσίας ελληνικών βοτάνων στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το έργο Η εξοχή του Ωβέρ-συρ-Ουάζ του Paul Cézanne, από τη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, γίνεται η αφετηρία για μια ιδιαίτερη συνάντηση στο Café του, όπου η τέχνη συνομιλεί με τον πλούτο των ελληνικών βοτάνων μέσα από μια ιδιαίτερη εμπειρία γευσιγνωσίας.

 

 

Στη δράση «Τσάι στην εξοχή του Cézanne» ανακαλύπτουμε τις απίθανες διακυμάνσεις των ελληνικών βοτάνων μέσα από δοκιμές που ξαφνιάζουν και ανατρέπουν στερεότυπα. Στόχος της δίωρης δράσης είναι η ανάδειξη της αυθεντικότητας των ελληνικών γεύσεων και η δημιουργία μιας τελετουργίας που ανακαλεί την εμπειρία της εξοχής ακόμη και στην καρδιά της πολύβουης Αθήνας.

 

Οι συμμετέχοντες περιηγούνται σε έναν κόσμο αρωμάτων και γεύσεων με πρωταγωνιστές τα βότανα της ελληνικής εξοχής αλλά και της ελληνικής γαστρονομίας, υπό την καθοδήγηση της Αγγελικής Δράκου, συνιδρύτριας της Grizo & Prasino – μιας σύγχρονης ελληνικής εταιρείας που καλλιεργεί βιολογικά βότανα και δημιουργεί αρωματικά ροφήματα.

 

Τα μοναδικά βότανα της ελληνικής φύσης έχουν πολλές ιστορίες να πουν… Από την αρχαιότητα μέχρι τη λαϊκή παράδοση, βρήκαν τη θέση τους στη ζωγραφική και στη λογοτεχνία, χρησιμοποιήθηκαν για θεραπευτικό σκοπό και είναι γνωστά για το χαλαρωτικό διάλειμμα που προσφέρουν από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας.

 

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά τον μήνα έως τον Μάιο, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά τη διαχρονική ευφορία που γεννά η επαφή με την τέχνη και τη φύση.

 

 

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου, 19.00-21.30, και θα ακολουθήσουν ακόμη τέσσερις, στις 15/12, 21/1, 1/4 και 6/5.

 

Πληροφορίες και κρατήσεις, στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.