O Γρηγόρης στην πρώτη γραμμή κατά της σπατάλης τροφίμων

O Γρηγόρης στην πρώτη γραμμή κατά της σπατάλης τροφίμων

Με το φετινό μήνυμα της Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων, «Τα μαγειρεύουμε για να τα φάμε ή για να τα πετάμε;», ο Γρηγόρης συμμετέχει δυναμικά στη Food Saving Action Week (29/09-05/10/2025), με αφορμή την 29η Σεπτεμβρίου, Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Σπατάλη Τροφίμων.

 

Στη σχετική ανακοίνωση ο Γρηγόρης επισημαίνει ότι ενώνει τη φωνή του με τα υπόλοιπα μέλη της Συμμαχίας για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό γύρω από ένα ζήτημα που μας αφορά όλους. Παράλληλα, στηρίζει τη Food Saving Action Week με στοχευμένες ενέργειες, όπως  digital καμπάνιες ενημέρωσης για τους καταναλωτές, δράσεις για τους συνεργάτες και τους εργαζομένους στα καταστήματα, καθώς και κινητοποίηση των εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία, μέσα από πρακτικές συμβουλές και συνταγές για την αξιοποίηση περισσευούμενου φαγητού.

 

Επιπλέον ο Γρηγόρης αναφέρει ότι, πιστός στη δέσμευσή του για βιωσιμότητα, συνεχίζει τις διαχρονικές του πρωτοβουλίες για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων: δωρεά των αδιάθετων μερίδων για κοινωφελείς σκοπούς, διάθεση προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές μέσω του Happy Hour, αλλά και ορθές πρακτικές για τη μείωση των αποβλήτων.

 

Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Στην Ελλάδα ξεπερνά τους 2 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων τροφίμων κάθε χρόνο, την ίδια στιγμή που το 11,2% του πληθυσμού αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια. Παράλληλα, ευθύνεται για το 8-10% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, συμβάλλοντας άμεσα στην κλιματική κρίση.

 

«Η σπατάλη τροφίμων μάς αφορά όλους» τονίζει ο Γρηγόρης. «Είμαστε όλοι μέρος της λύσης. Γιατί τελικά, τα μαγειρεύουμε για να τα φάμε – όχι για να τα πετάμε.»