Coffee Island: Νέες επενδύσεις σε Αίγυπτο και Ινδία, είσοδος στο Ιράκ

Coffee Island, Erbil store

Coffee Island: Νέες επενδύσεις σε Αίγυπτο και Ινδία, είσοδος στο Ιράκ

Τη δυναμική της πορεία στο εξωτερικό συνεχίζει η Coffee Island, με την είσοδό της στο Ιράκ και το άνοιγμα νέων καταστημάτων στις υφιστάμενες αγορές του Καΐρου και της Ινδίας.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Ερμπίλ του Ιράκ βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και συγκεντρώνει σημαντικές επενδύσεις κυρίως στη βιομηχανία, στο εμπόριο και στις υποδομές. Η Coffee Island κάνει πρώτη εμφάνιση ανοίγοντας κατάστημα στο Boulevard, έναν από τους πιο εμβληματικούς επιχειρηματικούς κόμβους. Η εκεί παρουσία της σηματοδοτεί νέο κεφάλαιο εξωστρέφειας, με σχεδιασμό που αντανακλά την ελληνική ταυτότητα του brand, αλλά προσαρμοσμένο στην τοπική κουλτούρα (βλ. φωτογραφία).

 

Μετά το κατάστημα με φόντο τις πυραμίδες της Γκίζας, η Coffee Island υποδέχεται το πολυπολιτισμικό κοινό της Κόρμπα σε νέο flagship store, ενισχύοντας περαιτέρω το αποτύπωμά της στη Βόρεια Αφρική. Τα εγκαίνια του 5ου καταστήματος θα πραγματοποιηθούν την 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, σε μια ανοιχτή γιορτή για τους coffee lovers. Παράλληλα, η εταιρεία έχει επενδύσει στη δημιουργία μονάδας καβουρδίσματος και επεξεργασίας στην Αίγυπτο, εξυπηρετώντας τη ζήτηση του τοπικού δικτύου.

 

Στην Ινδία, η Coffee Island βρίσκεται πλέον σε δύο νέα σημεία στην πόλη Πούνε, στο Amanora Mall -έναν από τους πιο δημοφιλείς lifestyle προορισμούς- και στο ανερχόμενο Tribeca Highstreet. Σε λιγότερο από έναν χρόνο το δίκτυο της Coffee Island στην Ινδία αριθμεί ήδη 6 καταστήματα, επιβεβαιώνοντας τη θερμή ανταπόκριση του κοινού.

 

«Η διεθνής ανάπτυξη αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για εμάς. Θέλουμε να μεταφέρουμε το πάθος μας για τον καφέ σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, χτίζοντας γέφυρες πολιτισμού και γεύσης. Οι νέες επενδύσεις μας σε Αίγυπτο, Ιράκ και Ινδία είναι μόνο η αρχή ενός ακόμη πιο φιλόδοξου ταξιδιού» τονίζει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, CEO της Coffee Island.

 

Η εταιρεία, που ξεκίνησε από την Πάτρα 26 χρόνια πριν, σήμερα διαθέτει 426 καταστήματα σε 50 νομούς και 92 πόλεις της Ελλάδας, καθώς και σε πάνω από 60 σημεία στο εξωτερικό, σε 4 ηπείρους: Κύπρος, Λονδίνο, Ελβετία, Ρουμανία, Ισπανία, Καναδάς, Αίγυπτος, Ντουμπάι, Βουλγαρία, Ινδία και Ιράκ. Συνεργάζεται με περισσότερους από 390 επιχειρηματίες μέσω franchise και 1.200 ελληνικές εταιρείες-προμηθευτές, ενώ απασχολεί 206 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και πάνω 4.600 συνολικά στο δίκτυό της.