Σοκολατένιο cheesecake με φράουλες
Συνοδεύει υπέροχα τον καφέ, αποτελώντας, παράλληλα, γλυκιά όαση για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Δείτε πώς φτιάχνεται το σοκολατένιο cheesecake με φράουλες:
Υλικά
Για τη βάση
300 γρ. σοκολατένια μπισκότα
80 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
600 γρ. τυρί κρέμα
500 γρ. κρέμα κακάο με φουντούκια
Για την σως φράουλας
200 γρ. φράουλες
80 γρ. ζάχαρη
20 γρ. λικέρ
Φρέσκιες φράουλες για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα multi και θρυμματίζουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε με ένα κουτάλι, ώστε να στρώσουμε όλη την επιφάνεια.
Ρίχνουμε το τυρί κρέμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε, στη συνέχεια, την κρέμα κακάο και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα. Μεταφέρουμε την κρέμα πάνω στη βάση με τα μπισκότα και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον μία ώρα και φτιάχνουμε την σως με φράουλες.
Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στη μέση. Τις πιέζουμε λίγο με ένα πιρούνι, τις μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το λικέρ της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει εντελώς.
Για να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε το γλυκό και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε πάνω στην κρέμα σοκολάτα την σως φράουλα και διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες.
Aπό το Coffee&Brunch Magazine