Μπάρες με ταχίνι και σοκολάτα

Μπάρες με ταχίνι και σοκολάτα

Τώρα που χειμωνιάζει, τα Σαββατοκύριακα, απολαμβάνουμε ζεστό καφέ στο σπίτι και φτιάχνουμε τις καλύτερες συνταγές, που θα τρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

 

Μπάρες με ταχίνι και σοκολάτα

 

Υλικά

 

500 γρ. ταχίνι
250 γρ. μέλι
250 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. βρώμη
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης

 

Εκτέλεση

 

Μεταφέρουμε το ταχίνι σε ένα μπολ και στη συνέχεια ρίχνουμε το μέλι, αφού πρώτα το έχουμε ζεστάνει λίγο, ώστε να γίνει πιο υγρό. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή θερμοκρασία σκεπασμένη με μεμβράνη. Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε τη βρώμη και τα φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα ταψί απλώνουμε μια μεμβράνη και μεταφέρουμε το μείγμα. Στρώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια και σκεπάζουμε με τη μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να παγώσει. Αφού παγώσει, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε κομμάτια τις μπάρες.

 

Aπό το coffee&brunch magazine