Π. Χάσκος: Στο Fabrica de Cafe σεβόμαστε, νοιαζόμαστε και προστατεύουμε το περιβάλλον

Π. Χάσκος: Στο Fabrica de Cafe σεβόμαστε, νοιαζόμαστε και προστατεύουμε το περιβάλλον

Μία από τις ηγετικές προσωπικότητες στον κόσμο του καφέ στη χώρα μας, ο Παναγιώτης Χάσκος, μιλά για τον πολυχώρο Fabrica de Café, που συμπληρώνει τρία χρόνια παρουσίας και καινοτομίας στην πόλη.

 

Πόσα χρόνια μετρά, πλέον, το Fabrica de Cafe; Νιώθετε ότι έχετε πετύχει τον στόχο σας μέσα από αυτό το coffee shop;

 

Πριν τρία χρόνια, ξεκίνησε η ιδέα να δημιουργήσουμε έναν καλαίσθητο πολυχώρο, ένα flagstore, ώστε οι καταναλωτές και οι συνεργάτες επαγγελματίες να έρθουν πιο κοντά στην εταιρεία μας. Για εμάς, για όλη την ομάδα μας, η εξωστρέφεια είναι βασικό χαρακτηριστικό της στρατηγικής μας, είμαστε εστιασμένοι στο να Σχεδιάζουμε το Μέλλον του Καφέ! Το Fabrica de Café δημιουργήθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια. Στην αρχή, ξεκίνησε τη λειτουργία του το κατάστημα, όπου οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους και να προμηθευτούν όλα τα προϊόντα της εταιρείας. Στη συνέχεια, λειτούργησε ο εκπαιδευτικός χώρος, η ακαδημία καφέ, όπου εκπαιδεύουμε κυρίως επαγγελματίες του χώρου στην παραγωγή ροφημάτων αλλά και στην αποδοτικότερη λειτουργία των καταστημάτων τους. Ταυτόχρονα, ξεκινήσαμε το τμήμα έρευνας και τεχνολογίας. Και, πρόσφατα, ξεκινήσαμε να λειτουργούμε τον χώρο επεξεργασίας καφέ, ξεκινώντας από τον πράσινο – ωμό κόκκο καφέ, τον ψήνουμε, τον αλέθουμε, και τέλος τον συσκευάζουμε είτε για δικά μας προϊόντα είτε για προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας – private label.

 

Τι μπορεί ο κόσμος να βρει και να δοκιμάσει, πλέον, εκεί;

 

Ο πολυχώρος Fabrica de Cafe είναι ένα concept flagstore με βάση τον καφέ, τα πάντα γύρω από τον καφέ. Οι καταναλωτές και οι συνεργάτες μας μπορούν να δοκιμάζουν όλα μας τα προϊόντα, να παρακολουθούν ζωντανά όλη τη διαδικασία επεξεργασίας καφέ (ψήσιμο, άλεση, συσκευασία) και ταυτόχρονα να συζητούν με την ομάδα μας. Το Fabrica de Cafe είναι πολύ περισσότερα από έναν καφέ… Είναι μια εμπειρία (Fabrica de Cafe is more than a coffee… is an experience!).

 

Ποια προϊόντα σας είναι διαθέσιμα εκεί;

 

Στο Fabrica de Cafe οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν όλα μας τα προϊόντα είτε στο κατάστημα είτε στο σπίτι τους. Επτά διαφορετικές ποικιλίες espresso: τον κλασικό Caffe’ Luigi, τον specialty 7 Grams Espresso, τον premium 100% Arabica Mano del Caffe’, και μονοποικιλιακούς από εννιά χώρες προέλευσης, τον Ελληνικό καφέ Μερακλής, τον καφέ φίλτρου Kronberg, αλλά και σοκολάτες, πολτούς φρούτων κ.ά. της οικογένειας προϊόντων Oscar’s Family. Μπορούν, επίσης, να δοκιμάσουν νέα προϊόντα και ιδέες που μόλις έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην παγκόσμια αγορά.

 

Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν τους καφέδες σας να ξεχωρίζουν;

 

Στο Fabrica de Cafe έχουμε κάνει μια ιδιαίτερα αξιόλογη επένδυση σε εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, μηχανές καφέ όπως η Slayer, μύλοι όπως Colombini, το ψηστήρι καφέ είναι Probat, η συσκευαστική μηχανή Comunetti κτλ. Εξίσου σημαντικό είναι πως, στον χώρο αυτό, έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε, αλλά και να παρουσιάσουμε, ό,τι πιο σύγχρονο τεχνολογικά. Πυλώνας της εταιρείας μας είναι να παραμένουμε στην αιχμή της τεχνολογίας του εξοπλισμού καφέ και με αυτόν τον τρόπο να βοηθάμε τους συνεργάτες μας.

 

Η εμπειρία στο Fabrica de Cafe είναι ολιστική και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι ανοιχτά και ζωντανά. Ξεκινάμε από τον πράσινο καφέ και τις χώρες παραγωγούς, προμηθευόμαστε κορυφαίους καφέδες από την Κεντρική και Νότια Αμερική, την Αφρική και την Ασία, τους οποίους εξετάζουμε και δοκιμάζουμε στο τμήμα R&D και τους αποθηκεύουμε προσεκτικά σε ελεγχόμενες συνθήκες. Στη συνέχεια, καβουρδίζουμε τους καφέδες –για εμάς το καβούρδισμα είναι τέχνη–, αν χρειαστεί τους αλέθουμε, και τους συσκευάζουμε, χρησιμοποιώντας κορυφαίο εξοπλισμό και υλικά σε όλη τη διαδικασία. Και, φυσικά, η διαδικασία ολοκληρώνεται με την τέλεια εκχύλιση και μια απολαυστική κούπα espresso, cappuccino ή freddo. Όλη η διαδικασία από το χωράφι στο φλιτζάνι, μπροστά στα μάτια των καταναλωτών μας.

 

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως η εταιρεία μας είναι πιστοποιημένη από την TÜV Austria με ISO 9001 για τις διαδικασίες που εφαρμόζουμε και με ISO 22000 για την προσοχή που δίνουμε από τον κόκκο μέχρι το φλιτζάνι.

 

Πώς συνδέεστε με τη βιωσιμότητα;

 

Στο Fabrica de Cafe είμαστε micro σε όλα! Σεβόμαστε, νοιαζόμαστε και προστατεύουμε το περιβάλλον, όντας πιστοποιημένοι με ISO 14001 από την TÜV Austria και χρησιμοποιούμε μόνο ανακυκλώσιμα υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον. Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικό. Ελπίζουμε ότι, μια μέρα, θα μπορούμε να επαναχρησιμοποιούμε ακόμα και τα υλικά συσκευασίας, βέβαια με τη συνεργασία και τη βοήθεια των συνεργατών μας.

 

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι;

 

Αρχικά, η δημιουργία από την εταιρεία μας προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας – private label. Το Fabrica de Cafe δημιουργήθηκε για να έχει τη δυνατότητα παραγωγής μικρών αλλά και μεγάλων PL. Την ολοκλήρωση και επέκταση του νέου μας brand espresso Mano del Caffe’, το οποίο θα παρουσιάσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Αλλά και νέα, δυναμική επέκταση της εταιρείας μας στο εξωτερικό. Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να Σχεδιάζουμε το Μέλλον του Καφέ!

 

Aπό το COFFEE&BRUNCH MAGAZINE