Αυστραλιανός παγωμένος καφές

Αυστραλιανός παγωμένος καφές

Ένα αξιοσημείωτο πράγμα που ισχύει στη μακρινή Αυστραλία είναι το γεγονός ότι ο παγωμένος καφές πίνεται κατά κόρον από τους κατοίκους, αποτελώντας ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα, παρ’ ολ’ αυτά υπάρχουν περίπου 20.000 διαφορετικές εκδοχές του!

Παρακάτω σου δίνουμε έναν από τους πιο συνήθεις τύπους αυστραλιανού iced coffee για να τον δοκιμάσεις, στην πιο απλή του μορφή!

 

Συστατικά

 

100 γρ καφέ χοντροαλεσμένο
1 λίτρο νερό
γάλα ή εναλλακτική επιλογή (προαιρετικό)

 

Για το απλό σιρόπι

 

½ φλιτζάνι ζάχαρη της επιλογής σου
½ φλιτζάνι νερό

 

Βήμα 1

 

Συνδύασε τον καφέ και το νερό σε ένα δοχείο με καπάκι και βάλ΄ το στο ψυγείο για 12 ώρες. Ρίξε το μίγμα σε ένα μπουκάλι περνώντας το μέσα από ένα χάρτινο φίλτρο καφέ που έχει τοποθετηθεί σε ένα χωνί ή μέσα από ένα λεπτό ύφασμα που χρησιμοποιείς σαν κόσκινο για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα καφέ.

 

Βήμα 2

 

Για το σιρόπι, ανακατεύεις τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνεις να σιγοβράσει, ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνεις να κρυώσει και μεταφέρεις σε δοχείο ή μπουκάλι.

 

Βήμα 3

 

Ρίξε τον καφέ σε ένα ποτήρι με πάγο, πρόσθεσε το σιρόπι για γεύση και – αν θέλεις – πρόσθεσε λίγο γάλα για να σερβίρεις.

 

Tip: Ο κρύος καφές όπως αυτός έχει πολύ διαφορετική γεύση από τον εσπρέσο ή άλλες μορφές καυτής εκχύλισης, παράγοντας ένα ρόφημα που είναι πιο “λουλουδάτο” και με λιγότερη πικρία ή/και οξύτητα.