Κι όμως… η Αθήνα και όχι η Ρώμη στέφεται… “βασίλισσα” του καφέ!

Κι όμως… η Αθήνα και όχι η Ρώμη στέφεται… “βασίλισσα” του καφέ!

Η Αθήνα, η πόλη των χρωμάτων, των αρωμάτων και του καφέ αναδείχθηκε η ευρωπαϊκή “πρωτεύουσα” για να απολαύσει κάποιος πιο ευχάριστα τον καφέ του

 

Πανευρωπαϊκή έρευνα που διεξήχθη από την Ubuy Italy έφερε την απόλυτη ανατροπή για τους πανταχού λάτρεις του καφέ. Όπως δείχνουν τα συμπεράσματα της μελέτης, είναι η Αθήνα και όχι η Ρώμη ή κάποια άλλη ιταλική πόλη όπου μπορείς κανείς να απολαύσει καλύτερα και περισσότερο έναν καφέ.

 

Με αριθμητικούς όρους, η ελληνική πρωτεύουσα συγκέντρωσε 181 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερη τη Λισαβόνα με 174 και τρίτη τη Ρώμη με 172. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Μαδρίτη και η Λευκωσία, ενώ πολύ κοντά ακολουθεί και η Βουδαπέστη.

 

Η μελέτη βασίστηκε στον συνολικό αριθμό των χώρων για καφέ σε κάθε πόλη, στον αριθμό ανά 100.000 κατοίκους, τον μέσο αριθμό ημερών του καλοκαιριού με ηλιοφάνεια για να απολαύσει κάποιος καφέ έξω σε σχέση με τις ημέρες της μέσης βροχόπτωσης, όπως επίσης και στο κόστος ενός φλιτζανιού.

 

 

 

Και αν αναρωτιέστε πώς συντάχθηκε η σχετική λίστα, με την πρωτιά της Αθήνας τότε θα πρέπει να γνωρίζει τα εξής:

  • Στην ελληνική πρωτεύουσα μπορεί να απολαύσει κατά μέσο όρο 1040 ώρες ήλιου από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο
  • Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 404 καφετέριες (61 ανά 100.000 κατοίκους).
  • Ένας καφές θα κοστίζει κατά μέσο όρο 2,62 δολάρια.
  • Ο μέσος όρος βροχόπτωσης από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο στην Αθήνα είναι ο δεύτερος χαμηλότερος (πρώτη έρχεται η Λευκωσία).

 

«Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε τον φημισμένο ελληνικό καφέ, που παρασκευάζεται σε κωνικό μπρίκι. Η επίκτητη γεύση αυτού του πλούσιου και σκούρου ελληνικού καφέ θεωρείται μία μορφή τέχνης».