Η illycaffè των ρεκόρ!

Η illycaffè των ρεκόρ!

Η ιταλική illycaffè ξεπέρασε τις μακροοικονομικές δυσκολίες το 2023 και κατόρθωσε να καταστήσει το 2023 ένα έτος «ρεκόρ» στα κέρδη της

 

Η illycaffè, η εταιρεία-φαινόμενο με έδρα την Τεργέστη πέτυχε αύξηση πωλήσεων 6% σε ετήσια βάση φτάνοντας τα 595,1 εκατ. ευρώ (645,8 εκατ. $) τους 12 μήνες που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

 

Η μεγάλη ανάπτυξη αποδίδεται στις βασικές αναπτυσσόμενες αγορές της στις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Κίνα. Οι διαδικτυακές πωλήσεις συνέβαλαν σημαντικά στην αύξηση των εσόδων της, κατά 15% στις ΗΠΑ, με τα ψηφιακά κανάλια να οδηγούν επίσης τις πωλήσεις προς τα επάνω, σε όλη την Ιταλία και την Κίνα.

 

Η αύξηση των εσόδων και η ενισχυμένη λειτουργική αποτελεσματικότητα της εταιρείας οδήγησαν σε αύξηση 18% σε ετήσια βάση το EBITDA, το οποίο ανήθε στα 92,8 εκατ. ευρώ (100,7 εκατ. δολάρια), ενώ τα καθαρά κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν κατά 67% στα 23,7 εκατ. ευρώ (25,7 εκατ. δολάρια).

 

«Το 2023 αντιπροσωπεύει άλλη μια χρονιά ρεκόρ ανάπτυξης για την illycaffè, με διψήφια αύξηση στο EBITDA και στα καθαρά κέρδη, παρά τη συνέχιση των δύσκολων μακροοικονομικών συνθηκών. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η στρατηγική μας κατεύθυνση αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα όσον αφορά τη βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξη της εταιρείας», δήλωσε η Cristina Scocchia, Διευθύνουσα Σύμβουλος της illycaffè.