Brunch… με ιστορία!

Brunch… με ιστορία!

Ζήστε την εμπειρία σε ένα «μυθικό ξενοδοχείο», σε ένα καφέ με θέα την ιστορική Πλατεία Συντάγματος και σε ένα ξενοδοχείο εμπνευσμένο από έναν μύθο!

 

Η Αθήνα είναι ανεξάντλητη σε επιλογές, ακόμα και για ένα… ιδιαίτερο brunch που θα θέλατε να γευθείτε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου γύρω από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας! Επιλογές με εκλεπτυσμένα σερβίτσια, με έναν αρμονικό συνδυασμό γλυκών και αλμυρών γεύσεων, σε ένα περιβάλλον που σε κάνει να νιώθεις ταξιδιώτης της πρώτης θέσης στο Όριεντ Εξπρές. Άλλοι πάλι μπορείτε να γευματίσετε υπό το γλυκό φως και τα παιχνιδίσματα του αθηναϊκού ήλιου στα παράθυρα, με προσιτή πολυτέλεια και εξαιρετική εξυπηρέτηση. Ακόμα, έχετε την επιλογή να «ακουμπήσετε» πάνω σε έναν «ζωντανό μύθο» στην καρδιά του ιστορικού κέντρου και να ζήσετε μιαν ανεπανάληπτη εμπειρία σε έναν χώρο ταυτισμένο με μια μεγάλη Ελληνίδα! Ό,τι και να επιλέξετε, το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσετε!

 

Από τους: Λάμπρο Ρόδη, Χριστίνα Φαραζή

 

Μεγάλη Βρεταννία: Όσο αριστοκρατικό το φαντάζεστε

 

Ορόσημο! Με μαγευτική θέα στη μοναδική Ακρόπολη, την αρχοντική Πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή, τον καταπράσινο Λόφο του Λυκαβηττού ή το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, το πολυβραβευμένο πεντάστερο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία προσφέρει μια ασύγκριτη προοπτική της μυθικής ιστορίας της Αθήνας. Ακριβώς στην καρδιά της πόλης από το 1874, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από πολυτελείς εμπορικές περιοχές, μουσεία και το επιχειρηματικό κέντρο της πόλης. Στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, λοιπόν, και συγκεκριμένα στο Winter Garden City Lounge, θα βρείτε τον ιδανικό προορισμό για να ξεφύγετε λίγο από τα ίδια και τα ίδια και να απολαύσετε μια κομψή εμπειρία brunch menu. Κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11:00 μέχρι τις 14:00, ο executive chef και η ταλαντούχα ομάδα της κουζίνας και του ζαχαροπλαστείου επιμελούνται ένα μενού αλμυρών και γλυκών εδεσμάτων και, υπό τους ήχους απαλής μουσικής, δημιουργούν την πιο ειδυλλιακή ατμόσφαιρα για μια εμπειρία διαφορετική από τις συνηθισμένες, την εμπειρία “Weekends at the Winter Garden”. Τα κυρίως πιάτα του brunch menu αλλάζουν από χρονιά σε χρονιά, αλλά πάντα είναι πολύ ιδιαίτερα, πολυτελή και με προτίμηση σε ελληνικές πρώτες ύλες. Μια γαστρονομική εμπειρία πέρα από τις συνηθισμένες, που αξίζει, αν μπορείτε, να τη γευθείτε, έστω και μία φορά, σε γενέθλια ή μια επέτειο!

 

Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1 | Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα 105 64, Ελλάδα (Σύνταγμα)

+30 21 0333 0750

 

Plaza Café: Brunch μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος

 

Μια διαχρονική πρόταση για εσάς, τους φίλους και την οικογένειά σας. Στο ανακαινισμένο Plaza Café του NJV Athens Plaza, στο lobby του ξενοδοχείου, νιώθεις τη ζωντάνια της πόλης. Χαρείτε την ηρεμία που σας προσφέρει ο νέος και εξαιρετικά διακοσμημένος χώρος, απολαύστε το γλυκό φως και τα παιχνιδίσματα του αθηναϊκού ήλιου στα παράθυρα. Διαλέξτε ανάμεσα σε εκπληκτικά ροφήματα καφέ, τσαγιού και τα υπέροχα, δημιουργικά, homemade γλυκά του café. Με επιλογές όπως bagel με καπνιστό σολομό αρωματισμένο με λάιμ, σως ταρτάρ και μους αβοκάντο, κινόα με baby ρόκα, πράσινο μήλο, cranberries, μάνγκο και καβουρδισμένο φουντούκι, δυόσμο, με σως εσπεριδοειδών και πέρλες πορτοκαλιού ή φρέσκα ζυμαρικά Fagotti γεμιστά με ρικότα και τρούφα σε σάλτσα βουτύρου αρωματισμένη με φασκόμηλο και καρπάτσιο μαύρης τρούφας και φιλέτο σολομού σωτέ, που συνοδεύεται από καρότο, κολοκύθι και σελινόριζα ζουλιέν σε σάλτσα σαφράν. Διαλέξτε ακόμα τις αγαπημένες σας γεύσεις για μια μοναδική εμπειρία παγωτού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Πλούσιες επιλογές brunch από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Μια πραγματικά προσιτή πολυτέλεια, με εξαιρετική εξυπηρέτηση και θέα στην Πλατεία Συντάγματος.

 

2 Βασιλέως Γεωργίου Α΄, Σύνταγμα, Αθήνα
21 0335 2400

 

La Divina: Brunch menu στη «σκιά ενός μύθου»

 

Το La Divina, ένα νεοσύστατο ξενοδοχείο 12 σουιτών, βρίσκεται στην οδό Αδριανού στο Θησείο, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, και θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του την άνοιξη του 2024. Αυτό το νεοκλασικό κτήριο ήταν παλαιότερα γνωστό ως η αίθουσα μουσικής Odeon Athenaeum, αφιερωμένη στη θρυλική Μαρία Κάλλας, προς τιμήν της οποίας κατασκευάστηκε το διεθνές μουσικό κέντρο. Ένας χώρος που άλλαξε πολλές χρήσεις, επιτάχθηκε από τους Ιταλούς και κατασχέθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι να βρει τους νέους του ιδιοκτήτες τη δεκαετία του ’50. Λειτούργησε ως βιοτεχνία που εγκαταλείφθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’80, μέχρι το ισόγειό του να ανακαινιστεί και να λειτουργήσει ως εστιατόριο στις αρχές του ’90. Το 1998, το ωδείο Athenaeum νοίκιασε όλο το κτήριο, το οποίο και αναστήλωσε με δικές του δαπάνες, για να λειτουργήσει ώς τον Ιανουάριο του 2021.

 

Έως ότου η Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων, αποφάσισε να το μετατρέψει σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο, που προσφέρει 12 ευρύχωρες σουίτες με μοναδική θέα στην Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά στο Θησείο και το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Η τοποθεσία του ξενοδοχείου είναι ιδανική για όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τα ιστορικά ορόσημα και τα μουσεία της πόλης, καθώς και για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τη ζωντανή νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας. Ένα τέλειο σημείο εκκίνησης για ζευγάρια, οικογένειες και επαγγελματίες ταξιδιώτες που θέλουν να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής στην καρδιά της Αθήνας.

 

Όσο για τη γαστρονομική σας εμπειρία, στο ισόγειο του ξενοδοχείου, υπάρχει το Callas Gastro bar, ιδανικό για να απολαύσετε την ελληνική κουζίνα και τοπικά κρασιά. Το brunch menu σερβίρεται και στην εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, αλλά και να πάρουν το πρωινό τους.

 

3 Αδριανού, Αθήνα, 10555, Ελλάδα

 

NEW Hotel: Βιολογικά αβγά, smashed burger και Bloody Mary

 

Σε απόσταση αναπνοής από την Πλατεία Συντάγματος, σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους των Αθηνών, την οδό Φιλελλήνων, βρίσκεται το ξενοδοχείο που μας έμαθε τι σημαίνει brunch και το έβαλε στην κουλτούρα μας. Το NEW Hotel προσφέρει ένα weekend brunch διά χειρός του executive chef Μπάμπη Κουντούρη, που υπογράφει το μενού, κλασικά, αλλά και πειραγμένα πιάτα.
Σταθερές αξίες είναι τα γλυκά pancakes, τα αλμυρά croques, οι φρεσκοψημένες σφολιάτες, οι παραδοσιακές πίτες ημέρας, οι σαλάτες και, φυσικά, οι πολλές επιλογές σε πιάτα με βιολογικά αβγά, από τα all-time classic Benedict και scrambled eggs μέχρι τον παραδοσιακό καγιανά. Φυσικά, δεν λείπουν τα σάντουιτς και το smashed burger με αμερικάνικο angus, από τα best sellers του μενού.

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και στα ροφήματα που θα συνοδεύσουν τα πιάτα. Εκτός από εκλεκτά χαρμάνια καφέδων, υπάρχουν επιλογές για υγιεινά smoothies, πεντανόστιμα κόκτειλ και τέσσερις πρωτότυπες διαφορετικές δημιουργίες σε Bloody Mary, που είναι διαχρονικά το απόλυτο συνοδευτικό του brunch.

 

INFO
Φιλελλήνων 16, Αθήνα, τηλ. 210 32 73 000

 

The Zillers Athens Boutique Hotel: Mε αστέρι Michelin

 

Μένουμε στην περιοχή του Συντάγματος και μεταφερόμαστε από τη Φιλελλήνων σε έναν επίσης κεντρικό δρόμο, στην οδό Μητροπόλεως, και ανεβαίνουμε στο rooftop του ξενοδοχείου The Zillers, εκεί όπου βρίσκεται το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριό του (μπήκε στον Οδηγό Michelin 2022).

 

Ο νεαρός και ταλαντούχος chef Παύλος Κυριάκης και η ομάδα του, ο sous-chef Γιώργος Ρουσάκης και ο pastry chef Γεώργιος Πλατινός, έχουν φτιάξει ένα μενού που πατάει πάνω στην παραδοσιακή ελληνική και μεσογειακή διατροφή και περιλαμβάνει comfort πιάτα με έντονο το στοιχείο της δημιουργικής γαστρονομίας. Θα γευθείτε σαλάτα σπανακόπιτα, αβγά Florentine σε κουλούρι Θεσσαλονίκης και scrambled eggs με μαύρη τρούφα σε προζυμένιο ψωμί, πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο κιμά, ντομάτα, τσορίθο και κρέμα γραβιέρας και burger σε δύο εκδοχές: τηγανητό φιλέτο μπακαλιάρου για ψαροφαγία και μοσχαρίσιο μπιφτέκι black angus για κρετοφαγία στα καλύτερά της. Τέλος, θα καθαρίσετε τον ουρανίσκο σας με τον πιο απολαυστικό τρόπο: με μια κρεμ μπρουλέ με μαύρη τρούφα, ένα γλυκό σήμα κατατεθέν του brunch, στην πανέμορφη ταράτσα του The Zillers.

 

INFO
Μητροπόλεως 54, Αθήνα, τηλ. 210 32 22 277

 

Four Seasons Astir Palace Hotel Athens: Mε θέα τον Σαρωνικό

 

Από το πολύβουο κέντρο κατευθυνόμαστε στην παραλιακή και στην αθηναϊκή Ριβιέρα, με τελικό προορισμό ένα από τα ομορφότερα σημεία αυτής της πόλης, τον Λαιμό της Βουλιαγμένης, με την απρόσκοπτη θέα στον Σαρωνικό. Ένα μέρος που πάντα θα φέρνει στο μυαλό καλοκαίρι, ήλιο και δροσερές βουτιές.

 

Στο πολυτελέστατο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, στον 5ο όροφο του Nafsika, θα καθίσετε αναπαυτικά στα τραπέζια του Mercato, μιας παραθαλάσσιας τρατορίας, με ιταλική φινέτσα, που σερβίρει ένα πραγματικά ξεχωριστό brunch.

 

Στο πλούσιο μενού του θα βρείτε από παραδοσιακές γεύσεις από τη γειτονική χώρα, όπως χειροποίητα ζυμαρικά και ζυμάρια πίτσας, κοπές προσούτο, Capocollo, Salame και Pancetta, κρεμώδη χειροποίητα τυριά, καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο με ρόκα, παρμεζάνα και μαγιονέζα τρούφας, στρείδια, μαριναρισμένα μύδια, λαβράκι ceviche και πορκέτα, μέχρι πιάτα για τους λάτρεις του μπάρμπεκιου, μεταξύ αυτών το κοτόπουλο σχάρας, τα χοιρινά παϊδάκια με δεντρολίβανο και καπνιστό μπρίσκετ.

 

Υπάρχει επίσης ένα μεγάλο salad bar, με διάφορες επιλογές, για να δημιουργήσετε τη δική σας σαλάτα, και μια μεγάλη γκάμα από γλυκά: σισιλιάνικα κανόλι, πανακότα, τιραμισού, τάρτες, αλλά και μιλφέιγ, μπαμπάδες με ρούμι και μπλακ φόρεστ, ανάμεσα σε πολλές ακόμα προτάσεις.

 

INFO
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 89 01 000

 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine