3+1 coffee trends το 2024

3+1 coffee trends το 2024

4 βασικά coffee trends θα κυριαρχήσουν το έτος 2024, με τις νέες τεχνολογίες να καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που θα πίνουμε καφέ. Ας δούμε παρακάτω τις κυρίαρχες τάσεις στον καφέ για το έτος που ξεκίνησε:

 

Specialty coffee:

 

To trend του specialty coffee θα συνεχίσει να εξαπλώνεται. Στη μετα-covid εποχή ο καφές στο σπίτι εξακολουθεί να είναι τάση, με τους “μετρ” του είδους να αναζητούν τα καλύτερα χαρμάνια. Το καταναλωτικό κοινό είναι πλέον πιο απαιτητικό σε αυτό που ζητάει σε ένα φλιτζάνι από το αγαπημένο ρόφημα, και ψάχνει καφέδες από χώρες όπως Μιανμάρ, Τζαμάικα, Παναμά κλπ.

 

ΑΙ:

 

Οι νέες τεχνολογίες έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας και δεν θα μπορούσε παρά να επηρεάσει και τον κλάδο του καφέ. Στο πλαίσιο αυτό, φέτος αναμένεται να “φυτρώσουν” νέες apps μέσω των οποίων θα μπορούμε να παραγγέλνουμε με τη συνδρομή της ΑΙ ανάμεσα από μια ευρεία γκάμα ροφημάτων, ανάλογα με τα γούστα μας.

 

Καφέδες με γεύση:

 

Μια τάση από τα… παλιά επιστρέφει δυναμικά. Ο καφές με άρωμα επανέρχεται και θα κατακλύσει και πάλι την αγορά. Καραμέλα, Φουντούκι, Βανίλια, επιστρέφουν από τα 90s και υπόσχονται νέες γευστικές εμπειρίες σε “ψαγμένους” του καφέ.

Κάψουλες:

 

Οι κάψουλες καφέ είναι η “απάντηση” στους specialty καφέδες, και αποτελεί μια τάση που κατακτά ολοένα και πιο φανατικούς θαυμαστές, χάρη στην ευκολία χρήσης και στην ταχύτητα παρασκευής που προσφέρει. Είτε πρόκειται για συμβατές κάψουλες για κάθε μηχανή, είτε για νέα «κλειστά» συστήματα, οι επιλογές είναι αμέτρητες και καλύπτουν όλα τα γούστα.