Τιμώμενη χώρα στα COBA23 η Κολομβία!

Τιμώμενη χώρα στα COBA23 η Κολομβία!

Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Μιχαήλ Σκούφαλος, Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κολομβίας, στην τελετή βραβεύσεων Coffee Business Awards, με αφορμή το γεγονός ότι Τιμώμενη Χώρα της διοργάνωσης ήταν η Κολομβία.

 

Στον χαιρετισμό του ο κ. Σκούφαλος ανέφερε:

 

Εκ μέρους της πρέσβειρας της Κολομβίας στην Ιταλία Margarita Quessep Bitar, με δικαιοδοσία και στην Ελλάδα θα σας απευθύνω αυτόν τον χαιρετισμό: Είναι μεγαλη μου τιμή που απευθύνω τον χαιρετισμό διά του Επίτιμου Γενικού Προξένου στην Ελλάδα. Εκπροσωπώ ένας έθνος περήφανο για την πλούσια πολιτιστική του κληρονομία, τη φύση, τα φυσικά τοπία του και φυσικά τον παγκοσμίως φημισμένο κολμβιανό καφέ. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να μοιραστώ τη χαρά τη δική μου και των συμπρατιωτών μου για το success story της Κολομβίας το 2022. Και είναι η ώρα να σας αποκαλύψω ότι η χώρα μας το 2022 εξήγαγε καφέ αξίας άνω των 7 εκατ. δολαρίων στην Ελλάδα.

 

Αυτό αποτυπώνει και την εμπιστοσύνη σας στον ποιοτικό καφέ αλλά και τους στενούς εμπορικούς δεσμούς των δύο χωρών. Ο καφές και οι εξαγωγές του αποτέλεσαν το κορυφαίο προιόν στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Κολομβίας και Ελλάδας το 2022.

 

Ο καφές αποτελεί μέρος του πολιτισμού μας και είναι ζωτικής σημασίας για τους πάνω από 500.0000 καλλιεργητές της. Υιοθετούμε εξαιρετικούς τρόπους καλλιέργειας και αποτελούμε παγκόσμια ηγετική δύναμη στη βιομηχανία του καφέ.

 

Ο καφές είναι για εμάς μια τελετυοργία, ένας τρόπος ζωής και μια δέσμευση στην ποιότητα που πρέπει να έχει. Εκφράζουμε την προθυμία μας αυτή η σχέση μεταξύ των δύο χωρών να συνεχίζει να εξελίσσεται Εμείς επιθυμούμε να συνεργαστούμε ακόμα πιο στενά με τους Έλληνες συνεργάτες μας και να αναπτύξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας.

 

Μπορούμε μαζί να ανοίξουμε νέους δρόμους για τον κολομβισανό καφέ στην Ελλάδα, προσφέροντας μια εμπειρία χωρίς προηγούμενο. Προσδοκούμε στην εμβάθυνση των πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών και χαιρετίζουμε με με ενθουσιαμό τη μέρα που το άρωμα θα βρίσκεται σε καθε γωνιά της Ελλάδας”.

 

Ο Γενικός Πρόξενος, καταλήγοντας ανέφερε: Ο ελληνικός και ο κολομβιανός πολιτισμός μοιράζονται πολλά κοινά, μεταξύ άλλων οι συζητήσεις με έναν καφέ ή ένα ρόφημα μαζί με συγγενείς και φίλους. Και τι καλύτερο αυτός ο καφές να είναι από την Κολομβία!”

 

Photo Credits

©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι

©Ελένη Παπαδάκη/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι