Kαφές που είναι πιο νόστιμος… στον αέρα;

Kαφές που είναι πιο νόστιμος… στον αέρα;

Η κατανάλωση καφέ με κακή γεύση είναι δυστυχώς ένα σύνηθες φαινόμενο κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Παρ’όλ’ αυτά, μια αεροπορική εταιρεία μας ενημερώνει ότι έχει λύση.

 

Η Alaska Airlines σε συνεργασία συνεργάστηκε με τους φούρνους Stumptown με έδρα το Πόρτλαντ για να παρασκευάσει έναν καφέ που δεν θα επηρεαστεί από την αλλαγή υψομέτρου όπως συνήθως συμβαίνει με τον καφέ που σερβίρεται στον αέρα. Ο καφές θα σερβίρεται αποκλειστικά σε κάθε πτήση της αεροπορικής, αλλά και του περιφερειακού αερομεταφορέα Horizon Air, θυγατρικής της Alaska, έως την 1η Δεκεμβρίου.

 

Η γεύση και η όσφρηση συνδυάζονται άρρηκτα και η όσφρηση των ανθρώπων αλλοιώνεται σημαντικά στον ουρανό. Τα τρόφιμα και τα ροφήματα έχουν διαφορετική γεύση επειδή σε συνθήκες πτήσης, μειώνονται τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, γεγονός που μειώνει την ικανότητα των οσφρητικών υποδοχέων (δηλαδή την ικανότητα όσφρησης). Ο εξαιρετικά ξηρός αέρας της καμπίνας, με τα επίπεδα υγρασίας χαμηλότερα από αυτά της ερήμου Σαχάρα, επηρεάζει επίσης την όσφρηση.

 

Για να καταπολεμήσει αυτά τα φαινόμενα, η Αlaska στράφηκε στο Stumptown’s Holler Mountain, ένα μεσαίο-σκούρο μείγμα, ως βάση, και στη συνέχεια το εμπότισε με γλυκές νότες marshmallows, καστανό βούτυρο και καραμέλα, καθώς και μια «λεπτή νότα» ελαίων εσπεριδοειδών και κερασιού. Ως αποτέλεσμα, ο καφές έχει μια πιο «σύνθετη» γεύση όταν καταναλώνεται στον αέρα.

 

Η αεροπορική δοκίμασε ακόμη και τη γεύση του μείγματος με κρέμα και μπισκότα Biscoff για να «διασφαλίσει τον καλύτερο συνδυασμό».

 

Η συνεργασία με τη Stumptown συνεπάγεται τον τερματισμό μιας 10ετούς συνεργασίας της Alaska Airlines με τα Starbucks. Η εταιρεία δήλωσε «ευγνώμων για τη συνεργασία με τα Starbucks και περήφανη που σερβίρουν τον καφέ στις πτήσεις μας για χρόνια».