Ένας… παγκόσμιος χάρτης για τον καφέ

Ένας… παγκόσμιος χάρτης για τον καφέ

Για να γνωρίζετε τα πάντα για τον καφέ!

 

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες αναφορές, υπάρχουν σχεδόν 130 γνωστές ποικιλίες καφέ παγκοσμίως. Το ερώτημα που εύλογα ωστόσο προκύπτει είναι πώς σχετίζονται όλες αυτές οι διαφορετικές ποικιλίες μεταξύ τους; Η ΜΚΟ World Coffee Research δημοσίευσε μια ολοκαίνουργια αφίσα για όλες τις ποικιλίες εκεί έξω, που απεικονίζει τη γενεαλογία από τουλάχιστον 100 διαφορετικές.

 

Η νέα αφίσα που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα απεικονίζει τη σχέση 100+ ποικιλιών με τα δύο πιο δημοφιλή είδη καφέ, τον Arabica και τον Robusta. Απεικονίζει ποικιλίες καφέ από 22 διαφορετικές χώρες και προσφέρει μια οπτική αναπαράστασή τους που περιλαμβάνονται στο WCR’s Κατάλογος Ποικιλιών Καφέ.

 

Σχεδιασμένη σε συνεργασία με την εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου webDNA, η λεπτομερής γενεαλογία της αφίσας χωρίζει τους καφέδες Arabica σε τέσσερις ομάδες—Catimor, Bourbon Typica, Typica και Ethiopian Landrace—και τον Robusta κατά κύριο λόγο από τη χώρα προέλευσής του—Ουγκάντα, Γουινέα, Κονγκό x Γουινέα και Κονγκό καθώς και υβρίδια Robusta.

 

Και επειδή η γνώση είναι καλύτερη όταν μοιράζεται, το WCR επιτρέπει τη λήψη της αφίσας εντελώς δωρεάν προκειμένου να χρησιμοποιηθεί καταλλήλως από τους απανταχού coffee lovers. Διατίθεται σε μια σειρά μεγεθών με δυνατότητα εκτύπωσης, 24″ x 36” και 27″ x 40” για αμερικανικές εταιρείες καφέ και A1 (594 x 841 mm) και A0 (841 x 1189 mm) για το ευρωπαϊκό κοινό.

 

Σύμφωνα με τη Hanna Neuschwander του WCR, η αφίσα «προορίζεται ως ένα πρακτικό εργαλείο και οδηγός για τους παραγωγούς καφέ και όχι μόνο…».

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή για τη λήψη ενός αντιγράφου, επισκεφτείτε την Επίσημη ιστοσελίδα του World Coffee Research.