Στάση για smoothies και Buddha bowls

Στάση για smoothies και Buddha bowls

Έχουν μπει στην καθημερινότητά μας για να την κάνουν πιο νόστιμη και υγιεινή, κι εμείς δεν έχουμε παρά να τα απολαύσουμε στα καλύτερα μαγαζιά της πόλης.

 

Από την Κατερίνα Θεοδωροπούλου

 

Ποιος είπε ότι το θρεπτικό δεν είναι και νόστιμο; Πρόκειται για μια passé αντίληψη που τείνει να εξαφανιστεί, αν αναλογιστεί κάποιος πόσες επιλογές για healthy food συναντάμε. Μια βόλτα μάλιστα σε διάφορα σημεία της πόλης μάς φέρνει αντιμέτωπους με δροσιστικά και σούπερ θρεπτικά smoothies και Buddha bowls, που μας μένουν αξέχαστα.

 

Το Happy Blender είναι η πρώτη στάση που κάνουμε, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία, στο Μοναστηράκι. Η Δέσποινα και ο Γιώργος έχουν πάθος για την υγεία και την ευεξία, όπως και τα παιδιά τους. Ανακάλυψαν, λοιπόν, μοναδικά φρέσκα μείγματα και αποφάσισαν να τα μοιραστούν με τον κόσμο με τον καλύτερο τρόπο: τα acai bowls, με υψηλής ποιότητας οργανικό acai, γάλα αμυγδάλου, σπόρους και φρούτα, αλλά και τα smoothie bowls (δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτό με μπανάνα, γάλα αμυγδάλου, φυστικοβούτυρο, σοκολάτα & μέλι) αποτελούν τις πιο famous επιλογές. Vegan πιάτα, energy balls και smoothies ολοκληρώνουν το μενού. 

 

Ηφαίστου 39, Αθήνα, τηλ. 210 36 38 484

 

«Η υγιεινή διατροφή στις μέρες μας δεν είναι μόνο επιλογή. Είναι ανάγκη. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ο πιο φυσικός και αληθινός τρόπος για να πάρουμε όλα τα θετικά συστατικά που χρειαζόμαστε μέσα στη μέρα» λέει ρητά η ομάδα του Pure Juice Bar, στο Κολωνάκι. Από την πρώτη στιγμή που το επισκεπτόμαστε, βλέπουμε τους δεκάδες συνδυασμούς φρούτων και υπερτροφών στα ξεχωριστά smoothies. Με μπανάνα, avocado, φυτικό γάλα, θυμαρίσιο μέλι, κανέλα και πρωτεΐνη maca, με ανανά, μάνγκο, τζίντζερ, πορτοκάλι, κουρκουμά, goji berries και πρωτεΐνη κάνναβης, με πορτοκάλι, κόκκινο μήλο, φρούτο μπανάνα, βιολογικό φυστικοβούτυρο, λιναρόσπορο & σπόρους chia, βρίσκουμε αυτό που πραγματικά μας αρέσει. Βιολογικός 100% Arabica καφές, ροφήματα χωρίς λακτόζη, ωμοφαγικά energy bars, χειροποίητα υγιεινά cake, φρουτοσαλάτες, υγιεινά wraps, σαλάτες και μεγάλη ποικιλία σε αλμυρά και γλυκά bowls μάς βάζουν σε πειρασμό χωρίς να χαλάσουμε τη διατροφή μας. Must τα acai bowls και τα chia puddings με μπλε σπιρουλίνα, αποτελούν ιδανικό πρωινό για ένα δυναμικό ξεκίνημα μιας απαιτητικής μέρας.

 

Σίνα 21, Κολωνάκι, Αθήνα, τηλ. 213 03 63 671

 

Στο Local Green συναντάμε όλα όσα λαχταράμε σε προσεγμένες και light εκδοχές. Grain bowls, με noodles ή ρύζι ατμού ή κινόα συνοδευόμενα από κοτόπουλο, σολομό και λαχανικά, dragon bowls με pitaya, ανανά, νερό καρύδας και μπανάνα, smoothies σε δεκάδες γεύσεις και συνδυασμούς αποτελούν τις πιο hot επιλογές. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στα protein plates, όπως το crusty chicken με ψητό κοτόπουλο πανέ, ρύζι ανάμικτο, μανιτάρια portobello σχάρας, μπρόκολο, ντοματίνια, κόκκινο λάχανο, mesclun, καλαμπόκι, φρέσκο κρεμμύδι, λιναρόσπορο, avocado cashews dip και honey mustard dressing.

 

Περικλέους 30-32, Αθήνα, τηλ. 210 32 14 500

 

Το βαζάκι της Μαριαντίνας και της Σταυρούλας είναι από τα αγαπημένα μαγαζιά για healthy snacks. Η ελληνική γη προσφέρει πολλά φρούτα και λαχανικά, νόστιμα και θρεπτικά. Παράλληλα, οι παραγωγοί ελληνικών βιολογικών προϊόντων όλο και αυξάνονται. Έτσι, όλοι συναντιούνται σε έναν και μόνο χώρο, στο Βαζάκι. Οι άνθρωποι του μαγαζιού φτιάχνουν καθημερινά δεκάδες συνταγές φρέσκων χυμών, με φρέσκα ελληνικά φρούτα και λαχανικά εποχής, που προμηθεύονται από τη βιολογική λαϊκή αγορά. Όλα παρασκευάζονται cold pressed, χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά ή άζωτο, και σερβίρονται σε βαζάκια τα οποία ο πελάτης μπορεί να πάρει μαζί του και να τα φέρει να ξαναγεμιστούν. Η ιδέα της αποτοξίνωσης με χυμούς (juice cleanse) είναι για να δώσετε στο σώμα και στο πνεύμα σας ένα διάλειμμα και να το αφήσετε να ξεκουραστεί όπως η φύση έχει προβλέψει.

 

Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι, τηλ. 210 68 00 067

 

Αξίζει να κάνουμε μία ακόμη στάση, στο Novagea. Αφού είδαν τη διαφορά στο σώμα τους, έκαναν την αγάπη τους επάγγελμα και αυτό στεγάστηκε στο εν λόγω μαγαζί. Όλοι οι χυμοί είναι 100% φυσικοί, χωρίς ίχνος συντηρητικών. Με υπέροχη υφή και γεύση, τα smoothies που συναντάμε μπορούν να αντικαταστήσουν ένα ολόκληρο γεύμα. Smoothie με γιαούρτι, ανανά, μάνγκο, μπανάνα, μέλι, ή με γιαούρτι, μήλο, αχλάδι, μπανάνα, γάλα αμυγδάλου, σπιρουλίνα, μέλι, κανέλα και φυστικοβούτυρο, ή αυτό με πορτοκάλι, μήλο, αχλάδι, ιπποφαές, αλόη, μπανάνα, μέλι και νιφάδες βρώμης, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές. Αν ανήκετε στην κατηγορία των πρωινών τύπων, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα breakfast bowls με σούπερ συνδυασμούς. 

 

Βύρωνος 6, Αθήνα, τηλ. 211 40 17 427

 

Last but not least… το Jerry’s στου Παπάγου. Ένα από τα πιο καλαίσθητα και προσεγμένα spots της πόλης, φέρει την αγάπη και την υπογραφή της Ειρήνης Καφετζοπούλου και του Γιώργου Πολυμέρη, ιδιοκτήτη του γνωστού εστιατορίου Spiros & Vasilis στο Κολωνάκι. Vegan chia pudding, με σπόρους chia εμποτισμένους σε γάλα καρύδας, με γιαούρτι αμυγδάλου, φρέσκα φρούτα, δημητριακά και ξηρούς καρπούς, vegan acai bowl με acai berries, blueberries, φρέσκα φρούτα, granola, ξηρούς καρπούς, flakes καρύδας και νιφάδες κακάο είναι από τις must προτάσεις. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και το smoothie με kale και avocado. 

 

Εθνικής Αμύνης 27, Παπάγου, τηλ. 210 65 38 084

 

 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine