Coffee and dessert pairings: Τάρτα λεμονιού

Coffee and dessert pairings: Τάρτα λεμονιού

Δροσιστικά, με φρουτώδη γεύση και αρώματα, φέρουν την υπογραφή του Πέτρου Συρίγου και είναι ο καλύτερος συνδυασμός για τον καφέ μας. 

 

Τάρτα λεμονιού

 

Υλικά

 

3 μέτρια λεμόνια, χυμό και ξύσμα

3 λάιμ, χυμό και ξύσμα

3 κουτιά ζαχαρούχο γάλα

8 κρόκους αυγών

2 πακέτα μπισκότα

250 γρ. βούτυρο

 

Για την κρέμα γιαουρτιού

500 ml κρέμα γάλακτος 35%

2 κουτ. της σούπας χυμό λεμόνι

5 κουτ. της σούπας γιαούρτι

 

Εκτέλεση

 

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψάκι ή μια μεγάλη ταρτιέρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς. Αλέθουμε στο πολυμηχάνημα το μπισκότο, να γίνει πούδρα, και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα από το μπισκότο στο ταψί της τάρτας και το σηκώνουμε περιμετρικά και στα τοιχώματα. 

 

Στον κάδο του μίξερ χρησιμοποιούμε το σύρμα και χτυπάμε τους κρόκους με το ξύσμα από το λεμόνι και το ξύσμα λάιμ. Προσθέτουμε τα ζαχαρούχα και τα χτυπάμε για 3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε και τους χυμούς από τα λεμόνια και τα λάιμ, το μείγμα μας αμέσως θα πήξει αρκετά. Βάζουμε το μείγμα πάνω στην τάρτα. Ψήνουμε στον αέρα την τάρτα για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά τη βάζουμε για 6 ώρες στο ψυγείο ή 2 ώρες στην κατάψυξη. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σαντιγί, τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε την τάρτα και από πάνω μια κουταλιά από το μείγμα με το γιαούρτι.

 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine