H Coffee Berry στην αγορά της Σ. Αραβίας

H Coffee Berry στην αγορά της Σ. Αραβίας

Το πρώτο της κατάστημα στη Σ. Αραβία και συγκεκριμένα στο Hayat Mall στο Ριάντ εγκαινίασε πρόσφατα η Coffee Berry. 

 

Η αλυσίδα καφέ το 2022 είχε υπογράψει τη σχετική συμφωνία για την είσοδο της στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας, μια ώριμη αγορά σε ό,τι αφορά τον specialty coffee.

 

Η Coffee Berry, η οποία ιδρύθηκε το 2003 ως εταιρεία χονδρικής πώλησης καφέ, άνοιξε το πρώτο της καφέ το 2016 στη στη Γλυφάδα. Πλέον μετρά 125 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ το 2016 ξεκίνησε την διεθνή επέκτασή της, με ένα κατάστημα στην Κύπρο. Κλείνοντας μια μεγάλη συμφωνία συνεργασίας με Μaster Franchisee τη μεγάλη τοπική αλυσίδα Ζορπάς, κατάφερε σε μόλις έξι χρόνια λειτουργίας να αναπτύξει ένα δίκτυο με περισσότερα από 75 σημεία πώλησης σε διάφορες πόλεις της Κύπρου.

 

Το 2019 η Αίγυπτος έγινε ο επόμενος σταθμός της διεθνούς δραστηριότητας για την Coffee Berry. Το πρώτο κατάστημα στο Almaza Mall στην πόλη του Καΐρου είναι γεγονός, και με αυτήν την αρχή μπήκαν τα θεμέλια για μια εκτεταμένη διεθνή δραστηριότητα στην Ανατολή.

 

Η αλυσίδα καφέ εκτιμά ότι το ντεμπούτο της στη Σαουδική Αραβία προοιωνίζει περαιτέρω επέκταση σε νέες αγορές σε Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.