Segafredo Zanetti: Ποιότητα από τον καρπό στο φλιτζάνι

Segafredo Zanetti: Ποιότητα από τον καρπό στο φλιτζάνι

Η ιστορία της εταιρείας, σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεκινά από τον Massimo Zanetti στην Ιταλία. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Segafredo Zanetti κατάφερε να κατακτήσει την πρωτιά στις προτιμήσεις των καταναλωτών ενώ μετέπειτα εδραιώθηκε και στις διεθνείς αγορές. Το 1992, εισάγεται το brand στην ελληνική αγορά, και το 2008 ιδρύεται η Segafredo Zanetti Ελλάς ΑΕ, με κεντρικά γραφεία στο Κρυονέρι Αττικής. Σήμερα, πρωτοστατεί στον καφέ espresso, έχοντας έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο: να διαδώσει τη γεύση, την κουλτούρα και τα μυστικά παρασκευής ενός αληθινού ιταλικού espresso, προσφέροντας ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας, από τον καρπό μέχρι το φλιτζάνι μας, όπως μόνο η Segafredo Zanetti ξέρει να κάνει. 

 

Ο Δημήτρης Πανταζής, Area Sales Manager Attica & South Greece, μιλά για τη δεκαπενταετή πορεία που μετρά η εταιρεία στην Ελλάδα. «Στη μέχρι τώρα πορεία μας, έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας, των συνεργατών και των καταναλωτών. Η κίνηση-ορόσημo των τελευταίων ετών είναι η είσοδός μας στο κανάλι της λιανικής. Μια κίνηση που μας βοήθησε να εξελιχθούμε και να μεταδώσουμε το πάθος και τη γνώση μας για τον καλό καφέ. Συνεχίζουμε με συνέπεια και προσήλωση, στον ίδιο σταθερό άξονα τεχνογνωσίας, καινοτομίας και ανάπτυξης, να διαθέτουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες, πετυχαίνοντας πλατιά διείσδυση και ευρεία απήχηση στους τομείς HO.RE.CA. και Retail». Η Segafredo Zanetti Hellas είναι μια εταιρεία ολοκληρωτικά αφοσιωμένη στον καφέ και έχει αναπτύξει με μεγάλο πάθος και όραμα, ένα μοναδικό επιχειρησιακό μοντέλο, βασισμένο σε τέσσερις θεμελιώδεις αξίες: τη βαθιά γνώση του πράσινου καφέ, την παροχή κορυφαίου επαγγελματικού εξοπλισμού, τη γνώση των αναγκών του καταναλωτή και υπηρεσίες after sales service υψηλών προδιαγραφών». 

 

Η εμπορική δύναμη 

 

«Ο γνήσιος ιταλικός espresso είναι η δύναμή μας. Η φαρέτρα μας είναι γεμάτη με προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του καταναλωτή. Στο προϊοντικό μας χαρτοφυλάκιο εντάσσουμε τη μοναδική σειρά Terramia, που αποτελεί μια αγαπημένη, σταθερή επιλογή των coffee specialists, τη σειρά TikTak από 100% Arabica blend, και το Segafredo Storia, με παρουσία στον κλάδο HO.RE.CA. αλλά και Retail. Ένα βιολογικό καφέ, αποτέλεσμα βιώσιμης παραγωγής, 100% Arabica, που με το QR code που φέρει πάνω στη συσκευασία αποκαλύπτει τους ανθρώπους και τα μέρη που συνέβαλαν στη γέννηση αυτού του υψηλής ποιότητας καφέ. Βέβαια, είναι και οι υπηρεσίες που παρέχουμε, όπως τεχνική υποστήριξη, after sales service υψηλών προδιαγραφών, εκπαίδευση των baristas, που αποτελούν βασικούς παράγοντες στην προσφορά ποιοτικού καφέ και μας κάνουν να ξεχωρίζουμε μέσα στα χρόνια» προσθέτει ο Δημήτρης Πανταζής. 

 

Συνεχίζοντας να μιλά για τη σειρά Terramia, αναφέρει: «Η Segafredo Zanetti προμηθεύει τα αγαπημένα σημεία καφεστίασης με τα πιο εκλεπτυσμένα χαρμάνια, με τη σειρά Terramia να είναι το προϊόν με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Πρωταρχική επιλογή αποτελεί το χαρμάνι Terramia 100% Arabica. Ένα blend με προέλευση από την Κεντρική και Λατινική Αμερική, με ήπια και ευχάριστη οξύτητα, και γλυκύτητα στη γεύση που παραπέμπει σε εσπεριδοειδή. Ο καφές Terramia Passi- one είναι ένα μοναδικό blend ποικιλίας Arabica και Robusta, με bitter σοκολάτα και κακάο, μέτριο καβούρδισμα και χαρακτηριστική πλούσια κρέμα, για ένα ισορροπημένο γευστικό προφίλ. Τέλος, για όσους επιθυμούν μια ντεκαφεϊνέ απόλαυση, το χαρμάνι Descafeinado Italiano αποτελεί ιδανική επιλογή, καθώς διατηρεί τη γεύση αναλλοίωτη. Ένα χαρμάνι χωρίς καφεΐνη, με προέλευση από την Κεντρική και Νότια Αμερική, με νότες από κακάο και καραμέλα, ήπιο σώμα, γλυκιά, διακριτική γεύση και πλούσια κρέμα». 

 

Μακροχρόνιες σχέσεις ζωής 

 

«Επιδιώκουμε να χτίζουμε μακροχρόνιες σχέσεις με τους συνεργάτες μας, συμπορευόμαστε και στεκόμαστε δίπλα τους, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος μας, οι συνεργάτες-πελάτες μας να είναι ικανοποιημένοι από το παρεχόμενο προϊόν και τις υπηρεσίες και να αποτελούν μέρος της εξέλιξής μας, με κοινή φιλοσοφία και αγάπη για τον καφέ, ακεραιότητα και γνώση του κλάδου. Σε μια κατακερματισμένη αγορά, όπως αυτή του καφέ, με πολλούς παίκτες και πληθώρα προϊόντων, η δυσκολία είναι στο να ξεχωρίσεις και να διατηρήσεις τη θέση σου. Εμείς, ως μέλος ενός ομίλου που έχει την πρώτη θέση στην αγορά παγκοσμίως και αποτελεί συνώνυμο της ιταλικής εμπειρίας espresso, έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα. Αυτό, μαζί με τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα μας, μας εξασφαλίζει ένα περιβάλλον, μέσα στο οποίο δημιουργούμε και εξελισσόμαστε αμφότεροι» τονίζει ο ίδιος. 

 

Τάσεις και σχέδια 

 

Η βιωσιμότητα είναι ίσως η μεγαλύτερη τάση αυτήν τη στιγμή στον κλάδο του καφέ. Η ανάγκη για καινοτομία αφορά στην πρώτη ύλη, αλλά και στη βιώσιμη παρασκευή της. Η ζήτηση για ποιοτικό καφέ, που φροντίζει για την ευημερία των ανθρώπων και συγχρόνως για την προστασία του περιβάλλοντος, είναι μια τάση στην οποία ήδη η Segafredo απαντά. «Η ιχνηλάτηση και η διαφάνεια στην παραγωγή και διανομή του καφέ είναι μια καινοτομία της εταιρείας μας. Στόχος μας είναι να παρέχουμε βιώσιμα προϊόντα, με σεβασμό στους ανθρώπους και στο περιβάλλον» εξηγεί ο Area Sales Manager Attica & South Greece της εταιρείας. Όσον αφορά στα σχέδια, σκοπός τους είναι η ενδυνάμωση των δικτύων τους, υποστηρίζοντας τους συνεργάτες τους σε Αττική, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια, ώστε να διατηρούν τη θέση τους στην αγορά του καφέ. Συνεχίζουν να προβάλλουν τα υπάρχοντα προϊόντα και να σχεδιάζουν νέα λανσαρίσματα, ώστε η κατηγορία να ανανεώνεται και να διατηρείται το ενδιαφέρον του καταναλωτή και των επαγγελματιών καφεστίασης. Τέλος, για το 2023 σκοπεύουν να επενδύσουν σημαντικά στην αναγνωρισιμότητα και στην εξωστρέφειά τους. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούν αμοιβαία οφέλη στους συνεργάτες τους και συναισθηματική αξία στους τελικούς καταναλωτές, ώστε να συνδέουν τη μοναδική γευστική εμπειρία του ιταλικού καφέ espresso με τη Segafredo. 

 

“Διαβάστε περισσότερα στο Coffee+Brunch # 12”