6 αγαπημένες παρασκευές καφέ

6 αγαπημένες παρασκευές καφέ

Oι πιο αγαπημένες παρασκευές καφέ για τους… απανταχού coffee lovers

 

Ποιος είναι ο δικός σας αγαπημένος καφές; Κάθε πραγματικός Coffee Lover έχει σίγουρα έναν καφέ τον οποίο ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Ο λόγος; Ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μερικοί από εμάς αναζητούμε τη μοναδική γευστική απόλαυση. Άλλους μας ελκύει το μεθυστικό άρωμα. Υπάρχουν και οι πιο “πρακτικοί” που επιλέγουν τον καφέ που θα τους προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσουν τη μέρα τους.

 

Διαβάστε παρακάτω  5+1 εκδοχές καφέ που αποτελούν από τις αγαπημένες επιλογές:

 

1.Espresso 

 

Στην Ιταλία, όταν κάποιος ζητά απλά καφέ, του προσφέρουν espresso. Πρόκειται για έναν δυνατό καφέ που ετοιμάζεται με καυτό νερό το οποίο εμποτίζει αλεσμένους σε σκόνη κόκκους σκούρου αρωματικού καφέ. Μάλιστα, ο espresso ο… μερακλίδικος ξεχωρίζει από την παχύρρευστη υφή του και τη χρυσή του κρέμα. Και στην Ελλάδα όμως, o espresso κατακτά δίκαια την πρώτη θέση ανάμεσα σε αγαπημένα είδη καφέ, όπως ο δικός μας ελληνικός και ο … φραπέ!

Οι παραλλαγές του; Πολλές – σας υποσχόμαστε να μιλήσουμε γι’ αυτές σε επόμενο άρθρο μας. Ωστόσο οι βασικές ποικιλίες από τις οποίες παρασκευάζεται είναι δύο: η ισορροπημένη Arabica και η έντονη Robusta. Φυσικά, ανάλογα με τη χώρα όπου καλλιεργούνται και τις ιδιαιτερότητες της κάθε καλλιέργειας, οι κόκκοι καφέ αποκτούν ακόμα πιο ξεχωριστή γεύση. Στα Coffee Berry μπορείτε να απολαύσετε ξεχωριστές ποικιλίες μοναδικής προέλευσης (single origin) από χώρες όπως : Ethiopia, Costa Rica, Kenya, Colombia, Nicaragua, Brazil, Honduras και Guatemala.

 

2.Cappuccino: Όταν ο Espresso συνάντησε το αφρογάλα…

 

Αγαπάτε το γάλα; Σε αυτή την περίπτωση οι πιθανότητες να προτιμάτε τον Cappuccino είναι αυξημένες.  Ρόφημα ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας, δημιουργείται με βασικά συστατικά τον espresso και το γάλα σε μορφή αφρού. Διατίθεται σε διάφορες παραλλαγές, ωστόσο οι αρχές παρασκευής του είναι πάντα οι ίδιες. Η προσθήκη αφρογάλακτος ή κρέμας προσδίδει στον καφέ μια γεύση γλυκιά και ιδιαίτερη. Απολαύστε τον αγαπημένο σας Cappuccino στα Coffee Berry επιλέγοντας ανάμεσα στα 3 χαρμάνια μας (premium, elegant, flavor) ή την single origin ποικιλία που προτιμάτε. Επιλογές σας δίνουμε και στο topping που εκτός από γάλα κανονικό και light μπορεί να αποτελείται από γάλα χωρίς λακτόζη, γάλα σόγιας, αμυγδάλου, βρώμης ή καρύδας. Συνοδεύστε τον ιδανικά με ένα φρέσκο και ζεστό  κρουασάν, ένα μάφιν, ένα cookie ή την αγαπημένη σας χειροποίητη μπάρα δημητριακών.

 

3.Ζεστός νες & φραπέ

 

Ποιος από μας δεν έχει απολαύσει μία κούπα ζεστού καφέ στιγμής τις κρύες μέρες του χειμώνα; Ο στιγμιαίος καφές θεωρείται από τους πιο διαδεδομένους στη χώρα μας. Οι Έλληνες, αγαπάμε ιδιαίτερα και την κρύα εκδοχή του, τον περίφημο φραπέ. Πρόκειται μάλιστα για ρόφημα ελληνικότατης επινόησης με βασικά συστατικά τον καφέ, το νερό, τη ζάχαρη και τα… παγάκια. Γενέτειρα του φραπέ δεν είναι άλλη από την όμορφη Θεσσαλονίκη, καθώς εκεί εφευρέθηκε τυχαία για πρώτη φορά το 1957.

 

4.Ελληνικός καφές: η επιστροφή στις ρίζες!

 

Αλήθεια, τι καφέ σας σερβίρει η γιαγιά σας κάθε φορά που την επισκέπτεστε; Απ’ όλα τα είδη καφέ, οι μεγαλύτερες σε ηλικία γενιές αναγνωρίζουν μόνο έναν: τον ελληνικό! Μέχρι την δεκαετία του ’60 οι Έλληνες τον αποκαλούσαν και «τούρκικο» αλλά η έκφραση που υπερίσχυσε ήταν «ελληνικός».

Φρεσκοκαβουρδισμένος και μερακλίδικος, διαθέτει μία γεύση γεμάτη αρώματα και μνήμες, ενώ το πλούσιο καϊμάκι του, που όμοιό του δε συναντάμε σε άλλα είδη καφέ, κάνει την διαφορά στον ουρανίσκο μας. Η παραδοσιακή παρασκευή του γίνεται σε μπρίκι. Η ζύμη του, μαζί με τους αλεσμένους κόκκους του καφέ, αφού φτάσει στο επιθυμητό στάδιο, είναι έτοιμη να γεμίσει τα φλιτζάνια και τις… καρδιές μας.

 

5.Καφές φίλτρου: η πιο βελούδινη υφή απ’ όλα τα είδη καφέ

 

Μήπως πιστεύετε ότι ο καφές φίλτρου έχει πιο επίπεδη γεύση σε σύγκριση με τα υπόλοιπα είδη καφέ; Το μυστικό για έναν καλό καφέ φίλτρου είναι η παρασκευή του, έτσι ώστε να διατηρήσει το πλούσιο άρωμα και το γευστικό του προφίλ. Πρόκειται για έναν καφέ με βελούδινη υφή και ελαφριά γεύση η οποία και θα σας συνοδεύσει ιδανικά όλη τη μέρα. Φυσικά, η καλύτερη στιγμή για να τον γευτείτε είναι πάντα αυτή που ετοιμάζεται. Στα Coffee Berry σας προσφέρουμε τον καφέ φίλτρου της επιλογής σας με 4 διαφορετικές μεθόδους, όπως Chemex, syphon, V60 και cold brew! Η απόλαυση του καφέ φίλτρου αποκτά νέο νόημα στα Coffee Berry.

 

+1.   Παρασκευές καφέ σε εκδοχές Decaffeine

 

Φυσικά, όλες οι παρασκευές καφέ είναι διαθέσιμα σε εκδοχές χωρίς καφεΐνη. Ένας καφές θεωρείται  ντεκαφεϊνέ μόνο όταν έχει αφαιρεθεί το 97% της καφεΐνης από τους πράσινους κόκκους του καφέ. Η θρεπτική αξία του μάλιστα είναι σχεδόν ταυτόσημη με τον κανονικό, με το μόνο που ουσιαστικά αλλάζει να είναι το περιεχόμενο της καφεΐνης. Στα Coffee Berry, ο Espresso που έχουμε επιλέξει έχει υποστεί επεξεργασία με την απόλυτα φυσική μέθοδο Water Process που χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο νερό.

Δεκάδες είδη καφέ, διαφορετικοί τρόποι να τους προετοιμάσετε και να τους απολαύσετε! Ο καφές στα Coffee Berry σηματοδοτεί την “Καλύτερη στιγμή της ημέρας σου!” Είστε έτοιμοι να γευτείτε το μαγικό αυτό ταξίδι;