Καφές και ήλιος!

Καφές και ήλιος!

Μπορεί ο καιρός να μας κάνει μερικά τερτίπια, παρ’ολ’ αυτά το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών. Όλοι προσμένουμε να απολαύσουμε τον ελληνικό καυτό ήλιο δίπλα στη θάλασσα, ωστόσο χρειάζεται προσοχή!

Ο ήλιος είναι απαραίτητος για την παραγωγή της βιταμίνης D, μας γεμίζει με χαρά και ευεξία, ωστόσο είναι ο κύριος υπεύθυνος για την ανάπτυξη διάφορων μορφών καρκίνου του δέρματος. Η λύση που όλοι γνωρίζουμε: το αντιηλιακό.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε από τις επιβλαβείς επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. 4 καφεδάκια την ημέρα αρκούν για να μειώσουμε κατά 20% την πιθανότητα εμφάνισης κάποιου μελανώματος.

 

Σύμφωνα με την έρευνα της Erikka Loftfield, η οποία στο “Journal of the National Cancer Institute “, η προστατευτική δράση του καφέ έχει βιολογικό υπόβαθρο. Ο καφές περιέχει συστατικά όπως η καφεΐνη , η οποία λειτουργεί σαν μοριακό αντιηλιακό, απορροφώντας την υπεριώδη ακτινοβολία και προστατεύοντας το DNA, αλλά και πολυφαινόλες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζει η επεξεργασία και το ψήσιμο του καφέ, το οποίο όταν γίνεται σωστά και με σεβασμό στους κόκκους, βοηθά τον καφέ να απελευθερώσει ουσίες που ενισχύουν περαιτέρω την προστατευτική του δράση.

 

Διαλέξτε λοιπόν ένα καλό καφέ, γευστικό, αρωματικό, σωστά επεξεργασμένο, φτιάξτε το είδος που προτιμάτε είτε πρόκειται για capuccino, espresso, καφέ φίλτρου, ζεστό ή κρύο, αλλά μάλλον κρύο, επιλέξτε ένα οικολογικό σκεύος, όπως ένα θερμός ή ένα ποτήρι από μπαμπού, βάλτε το αντιηλιακό σας και βουτήξτε στα καταγάλανα ελληνικά νερά απολαμβάνοντας τον λαμπερό μας ήλιο!

 

Mε πληροφορίες από baristas.gr