3 συστατικά που μπορείς να βάλεις στον καφέ σου για καλύτερη υγεία

3 συστατικά που μπορείς να βάλεις στον καφέ σου για καλύτερη υγεία

3 “σύμμαχοι υγείας” που ταιριάζουν απόλυτα με τον καφέ σου

 

Ο καφές είναι αποδεδειγμένα ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα, αρκεί να καταναλώνεται σωστά και σε συγκεκριμένες ποσότητες. Όταν δε, προσθέσεις και κάποια συγκεκριμένα συστατικά, τότε το αγαπημένο σου ρόφημα λειτουργεί πραγματικά ως ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό. Διαβάστε παρακάτω 3 από αυτά:

 

Koλλαγόνο

 

Αναζητήστε τα «πεπτίδια κολλαγόνου» ή «υδρολυμένο κολλαγόνο» για περισσότερα οφέλη για την υγεία. Αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή, καθώς είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, βιταμίνης C και υαλουρονικού οξέος, μια τριπλή “απειλή” ενάντια στη γήρανση. Το κολλαγόνο βοηθά επίσης στην ανοσολογική απόκριση, στην κυτταρική επικοινωνία και την κυτταρική μετανάστευση.

 

Μέλι

 

Μπορεί να σας φαίνεται μια… παράδοξη προσθήκη στον καφέ σας, ωστόσο ταιριάζει απόλυτα και του δίνει την απαραίτητη γλυκύτητα που χρειάζεται, “σβήνοντας” τις πικρές του νότες. Επιλέξτε το ακατέργαστο μέλι που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και περιέχει μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Το ακατέργαστο μέλι μπορεί ακόμη να συνδράμε κατά των εποχικών αλλεργιών.

 

Κουρκουμάς

 

Για τους ακόμα πιο τολμηρούς, η προσθήκη κουρκουμά στον καφέ μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη. Το δημοφιλές μπαχαρικό χρησιμοποιείται ιατρικά για πάνω από 4.500 χρόνια και είναι εγγενές στη νότια Ινδία και την Ινδονησία. Η κουρκουμίνη που περιέχει είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις και ανακουφιστικές της ιδιότητες, ενώ είναι πλούσια και σε αντιοξειδωτικά. Προτιμήστε τη χρήση του συγκεκριμένου συστατικού σε κρύους καφέδες κατά τους ανοιξιάτικους μήνες.