Ραντεβού στην Αθήνα τον Ιούνιο!

Ραντεβού στην Αθήνα τον Ιούνιο!

Προ των πυλών το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καφέ 

 

Τον προσεχή Ιούνιο όλα τα φώτα στρέφονται στην Αθήνα. Από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου καρδιά του κόσμου του καφέ θα χτυπήσει δυνατά στην ελληνική πρωτεύουσα, με την πρώτη από τις διοργανώσεις του 2023 να αναμένεται να στέψει τους τέσσερις νέους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Καφέ.

 

Σε ανακοίνωση της Specialty Coffee Association την Πέμπτη 9 Μαρτίου, αναφέρεται ότι οι τέσσερις συνολικά διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του World of Coffee Athens, την κορυφαία παγκόσμια εμπορική έκθεση της SCA. 140 εθνικοί πρωταθλητές θα αφιχθούν στην Ελλάδα προκειμένου να αγωνιστούν για τα:

 

World Barista Championship, 

World Brewers Cup, 

World Cup Tasters Championship, 

World Cezve/Ibrik Championship.

 

Το φετινό World of Coffee θα σημάνει κάποιες σημαντικές αλλαγές για τους δύο κορυφαίους διαγωνισμούς του SCA, το Πρωτάθλημα Barista και το Brewers Cup. Για το WBrC, έχει εισαχθεί η πρόβλεψη για έναν ημιτελικό γύρο καθώς και κάποιες γενικές «αλλαγές στα κριτήρια για να τεθεί εκ νέου στο επίκεντρο η αξιολόγηση των δεξιοτήτων παρασκευής καφέ». Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι οι κανόνες για το WBC έχουν αλλάξει προκειμένου να επιτραπεί στους διαγωνιζόμενους να χρησιμοποιήσουν το γάλα της επιλογής τους για το milk beverage course. Μέχρι και φέτος —ακόμη και εθνικό επίπεδο διαφόρων ζωρών— το αγελαδινό γάλα ήταν υποχρεωτικό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του World of Coffee.