Kρέπες με αβοκάντο και νεκταρίνι

Kρέπες με αβοκάντο και νεκταρίνι

Μια έξτρα γευστική απόλαυση για το πρωινό ή το brunch

 

Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή όσο ακούγεται… Παρ΄όλ΄αυτά, αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσης που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Πρόκειται για κρέπες που μπορείτε να τις παρασκευάσετε μόνοι σας, ολόφρεσκες, στο σπίτι οι οποίες συνδυάζονται υπέροχα με αβοκάντο και νεκταρίνι. Είναι υγιεινές, gluten-free και έχουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά υδατάνθρακα. 

 

Υλικά για 2 μερίδες

 

2 μεγάλα αυγά

3 κουταλιές της σούπας αλεσμένα αμύγδαλα

2 κουταλιές της σούπας κραμβέλαιο

1 αβοκάντο, κομμένο στη μέση και πολτοποιημένο

2 ώριμα νεκταρίνια, κομμένα σε φέτες

σπόροι από 1/2 ρόδι

½ λάιμ, κομμένο σε 2 φέτες, έτοιμο για στίψιμο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Χτυπάμε ένα αυγό και 1 1/2 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα σε ένα μικρό μπολ με 1 κουταλιά της σούπας νερό. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών, στροβιλίζοντας το τηγάνι για να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση. Περιμένετε μέχρι να δέσει το μείγμα και να ροδίσει από την κάτω πλευρά, περίπου 2 λεπτά. Γυρίστε το σε πιατέλα και φτιάξτε άλλο ένα με 1 κ.σ. νερό, το υπόλοιπο αυγό, λάδι και αμύγδαλα.

 

Όταν έχετε έτοιμες τις κρέπες προσθέστε σε καθεμιά το αβοκάντο, τα νεκταρίνια και το ρόδι και στύψτε το λάιμ πριν σερβίρετε.

 

EXTRA: Οι σπόροι του ροδιού δεν είναι απλώς μια καλαίσθητη πινελιά στο πιάτο σας. Το ρόδι περιέχει πλήθος αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C.

Θερμίδες: 457 ανά μερίδα