Αν. Αντωνόπουλος: «Στόχος μας είναι το e-shop, το rebranding και η στροφή στην πράσινη ανάπτυξη»

Αν. Αντωνόπουλος: «Στόχος μας είναι το e-shop, το rebranding και η στροφή στην πράσινη ανάπτυξη»

Είναι η ψυχή και το μυαλό της FnB Trade, μιας εταιρείας που ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό τη διάθεση ποιοτικών προϊόντων στον κλάδο της HO.RE.CA. Ο Αναστάσιος Αντωνόπουλος, με την ομάδα του, με αρχή και γνώμονα τη γνώση, την ενημέρωση και τη συνεχή αναζήτηση νέων προϊόντων, εδώ και δώδεκα χρόνια, δίνει μια νέα, ουσιαστική διάσταση στον τρόπο προσέγγισης των προκλήσεων της αγοράς.

 

Επενδύοντας σε ανθρώπινο δυναμικό, δημιουργώντας σύγχρονες εγκαταστάσεις, παρέχοντας υπηρεσίες άμεσης εξυπηρέτησης και συνεχή εκμάθηση, καταφέρνει να βρίσκεται πάντα κοντά στον συνεργάτη και, πλέον, στον απλό καταναλωτή. Αποκλειστικός αντιπρόσωπος του ιταλικού οίκου Marsalì Caffè, ο CEO της FnB Trade μιλά για τον αέρα ανανέωσης που έχει «συνεπάρει» την εταιρεία.

 

«Ο μύθος του Marsalì αναφέρεται στο παγκόσμιο ταξίδι ενός ιταλικού καφέ, το οποίο ξεκινάει με την παράδοση και τις ιστορίες των Σικελών ψηστών. Γεννήθηκε το 1974 στη Marsala σαν Americaff, το 2014 η εταιρεία “Moak” το μετατρέπει σε “Marsalì”, για να αναγεννήσει τη μεσογειακή προέλευση ενός μοναδικού χαρμανιού. Σήμερα, βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή, καθώς έχει ολοκληρωθεί και το rebranding των χαρμανιών. Πλέον, οι συσκευασίες έχουν πάρει ονόματα ανέμων της Μεσογείου, βασιζόμενοι πάντα στη μεσογειακή μας κουλτούρα, επενδύσαμε στη διαφορετικότητα, προσπαθώντας μέσω των ονομάτων να παρασύρουμε σε ένα διαφορετικό γευστικό κύμα όλους τους λάτρεις του γνήσιου ιταλικού espresso, έτσι όπως μόνο ο Marsalì Caffè μπορεί και έχει καταφέρει.

 

Maestrale-Μαΐστρος-Βορειοδυτικός άνεμος: Είναι ένα φρέσκο αεράκι, που συνοδεύεται από πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Ακριβώς όπως και το χαρμάνι μας, που αποτελείται από 100% Arabica καφέδες προέλευσης Brazil, Honduras, Peru.

 

Libeccio-Λίβας-Νοτιοδυτικός άνεμος: Ο Λίβας είναι, κατά βάση, ένας ήπιας ταχύτητας, ξηρός και θερμός άνεμος, ο οποίος πνέει στη Μεσόγειο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Εκφράζει απόλυτα το χαρμάνι που αντιπροσωπεύει, αφού η ισορροπημένη του γεύση μαγεύει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, καθώς αποτελείται από καφέδες προέλευσης Brazil, Honduras, India, Indonesia, Vietnam.

 

Ponente-Πουνέντης-Δυτικός άνεμος: Είναι άνεμος απαλός, όπου κύριο χαρακτηριστικό του είναι η γλυκιά δροσιά. Ένα δυναμικό όνομα για ένα δυναμικό χαρμάνι, για όσους ψάχνουν ένα δυνατό ξεκίνημα ημέρας, με χώρες προέλευσης Brazil, Indonesia, Vietnam.

 

Scirocco-Σιρόκο-Νοτιοανατολικός άνεμος: Ο Σιρόκος είναι ένας δυνατός άνεμος, ο οποίος μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα τα 100 χλμ/ώρα. Ονομασία που αναφέρεται στον ντεκαφεϊνέ μας, μια ιδανική εναλλακτική για όσους θέλουν να απολαύσουν τον καφέ τους οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

 

Μπορώ να πω ότι θέλαμε έναν άνεμο ανανέωσης, έγινε μια εξαιρετική δουλειά από το εργοστάσιο της Ιταλίας και του συνεταίρου μου Alessandro Spadola. Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε ότι όλες οι συσκευασίες μας είναι100% ανακυκλώσιμες, καθώς υπάρχει και η επιλογή για packaging 250 gr» εξηγεί ο Αναστάσιος Αντωνόπουλος. 

 

«Μιλάμε για μια νέα εποχή και στο κεφάλαιο της προστασίας του περιβάλλοντος. Τόσο εμείς, ως εταιρεία, όσο και ο ιταλικός οίκος αλλά και οι καταναλωτές, τολμώ να πω όλη η νέα γενιά ανθρώπων, δίνουμε βαρύτητα στην ανακύκλωση. Είναι κάτι που απασχολεί πολύ, η προστασία του περιβάλλοντος, η πράσινη ανάπτυξη. Τη γη στην οποία βρισκόμαστε αν δεν την προστατέψουμε, δεν θα μας προστατέψει κι αυτή» αναφέρει εξηγώντας ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα τόσο στη Marsalì Caffè όσο και στην FnB Trade για την επόμενη δεκαετία, που περιλαμβάνει πράγματα που πρέπει να γίνουν για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. «H εταιρεία επενδύει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την υποστήριξη μιας πράσινης οικονομίας. Μια επιλογή που, για άλλη μια φορά, δείχνει πόσο προσεκτική είναι η εταιρεία όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και το θέμα της βιωσιμότητας. Οι ηλιακοί συλλέκτες, που περιλαμβάνουν 1.620 πάνελ, καλύπτουν ολόκληρο το εργοστάσιο, καταλαμβάνοντας έκταση περίπου 2650 τ.μ. και είναι σε θέση να παράγουν περίπου 530.000 kWh ετησίως. Η παραγόμενη ενέργεια είναι απολύτως καθαρή, καθώς λαμβάνεται εύκολα μέσω φυσικής μετατροπής. Δεν υπάρχει ούτε καύση ούτε κανενός είδους χημική αντίδραση. Εξ ου και η πλήρης απουσία εκπομπών ρύπανσης» λέει ο Αναστάσιος Αντωνόπουλος. 

 

Οι αυξήσεις στις τιμές και οι προβλέψεις για το 2023

 

«Το 2022 ήταν μια χρονιά δύσκολη, μετά τον κορωνοϊό και τις απαγορεύσεις, και δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο λόγω του πολέμου. Σε κάθε εισαγωγή πρώτης ύλης υπάρχει και μια νέα αύξηση τιμών. Βλέπουμε αυξήσεις σε καύσιμα, μεταφορές, packaging. Είναι δυσθεώρητο όλο αυτό με τις αυξήσεις, έχουν αυξηθεί όλα, με την ενεργειακή κρίση, δύο με δυόμισι φορές από αυτά που πληρώναμε» εξηγεί ο ιδιοκτήτης της FnB Trade, προσδιορίζοντας ότι, σε συνεργασία με τους πελάτες και τους συνεργάτες, έκαναν κάποιες αυξήσεις, όχι όμως στο ύψος των αυξήσεων που δέχτηκαν. «Απορροφήσαμε σημαντικό κομμάτι. Αν θες ανάπτυξη, πρέπει να το κάνεις και αυτό» προσθέτει. «Το 2023, ελπίζουμε να έρθει ισορροπία, θέλουμε να ξέρουμε πώς θα κινηθούμε. Προσδοκούμε την αναμενόμενη ανάπτυξη. Ας ελπίσουμε ότι θα επανέλθει η κανονικότητα» λέει χαρακτηριστικά.

 

Πάντως, ο Αναστάσιος Αντωνόπουλος κοιτά μπροστά και συνεχίζει να καινοτομεί. Από το 2023 θα είναι έτοιμο το νέο e-shop και θα μπορεί ο καταναλωτής να ψωνίζει προϊόντα. «Ο καφές είναι μια καθημερινή συνήθεια. Μετά το πετρέλαιο, είναι το δεύτερο πιο κινούμενο προϊόν χρηματιστηριακά. Όλο αυτό που έγινε με τον Covid έκανε το κοινό να επενδύει περισσότερο στο κομμάτι του home barista. Έτσι κι εμείς, πλέον, πουλάμε ημιεπαγγελματικές μηχανές για χρήση του καφέ μας και στο σπίτι. Ο κόσμος θέλει αυτό που γεύεται στην καφετέρια να μπορεί να το καταναλώνει και το σπίτι του. Και μέσα από το νέο μας e-shop θέλουμε η ζωή του να γίνει ευκολότερη» καταλήγει. 

 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine