Italian Passion: The Art of Espresso

Italian Passion: The Art of Espresso

H «Italian Passion: The Art of Espresso» είναι μια νέα έκθεση στην Κοπεγχάγη (7 – 31 Μαρτίου 2023) που “ισορροπεί” μεταξύ του κλασικού ιταλικού εσπρέσο και του σύγχρονου design και της τεχνολογίας.

 

Η τέχνη της παρασκευής και κατανάλωσης καφέ έχουν φτάσει σε επίπεδα φετιχισμού που ξεπερνούν σχεδόν όλες τις άλλες σύγχρονες τελετουργίες φαγητού και ποτού. Αν και η βιοτεχνική προέλευση και η αυθεντικότητα του “grind and pour” βρίσκονται στο επίκεντρο μιας νέας γενιάς coffee lovers, η χώρα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την κουλτούρα του καφέ είναι, φυσικά, η Ιταλία. Η Iταλία έχει ιερούς κοινωνικούς δεσμούς και κανόνες που αφορούν την κατανάλωση εσπρέσο, ενώ περιφρονούν τις μεγάλες αλυσίδες καφέ. 

 

Η νέα έκθεση στο Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο της Κοπεγχάγης (7 – 31 Μαρτίου 2023) “βουτά” βαθειά στην κουλτούρα του αυθεντικού εσπρέσσο, ενώ ποστηρίζεται από τα μεγαλύτερα brands καφέ – μεταξύ άλλων Alessi, Illycaffè, Lavazza, Nepresso . Η έκθεση περιλαμβάνει 45 εκθέματα που συγκεντρώθηκαν από την επιμελήτρια Elisabetta Pisu.

 

«Italian Passion: The Art of Espresso», σε έκθεση στην Κοπεγχάγη

 

Η έκθεση παρουσιάζει μια ευρεία γκάμα αντικειμένων και τεχνολογιών που σχετίζονται με τον κόσμο του εσπρέσσο: Aπό την αναδυόμενη τεχνολογία της καφετιέρας, μέχρι την καλλιτεχνική πλατφόρμα του φλυτζανιού και τις υψηλού προφίλ σχεδιαστικές συνεργασίες που έχουν διεισδύσει στην κουλτούρα του καφέ.

 

Πάρτε μια γεύση

 

 

Η «Italian Passion: The Art of Espresso», σε επιμέλεια της Elisabetta Pisu, παρουσιάζεται στο Istituto Italiano di cultura, 7 – 31 Μαρτίου 2023, Gjørlingsvej 11, 2900 Hellerup, Κοπεγχάγη, Δανία