Ποιος “φλερτάρει” για την εξαγορά των Starbucks σε Ελλάδα και Κύπρο;

Ποιος “φλερτάρει” για την εξαγορά των Starbucks σε Ελλάδα και Κύπρο;

Στο «μικροσκόπιο» της ECM Partners τα Starbucks σε Ελλάδα και Κύπρο

 

Σε συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την εξαγορά των δανείων της «Μαρινόπουλος Εταιρία Καφέ ΑΕΕ», δικαιοδόχου των Starbucks στην ελληνική και κυπριακή αγορά, εισέρχεται η ECM Partners, σύμφωνα με το nplconfidential.com

 

Η κυπριακών συμφερόντων επενδυτική εταιρεία του Σάββα Λιασή ( Chairman και Co-Managing Partner της ECM) που πρόσφατα απέκτησε τον έλεγχο της «Παυλίδης Μάρμαρα» βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά δανείων, ονομαστικής αξίας περίπου 25 εκατ. ευρώ, της «Μαρινόπουλος Εταιρία Καφέ» από τις Cepal Hellas, DoValue, Intrum, Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα.

 

Η εταιρεία λειτουργεί 27 καταστήματα στη χώρα μας (εξαιρουμένων όσων λειτουργούν εντός αεροδρομίων), ενώ απασχολεί περί τα 300 άτομα. Σύμφωνα, ωστόσο, με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που δημοσίευσε, αυτά του 2020, εμφάνισε ζημιές 3,3 εκατ. ευρώ. Η Elements είχε αποκτήσει το 2020 – από κοινού με τη York Capital – τις δραστηριότητες της φαρμακοβιομηχανίας σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, εταιρείας που ανήκε στον Όμιλο Μαρινόπουλο. Πλέον διαθέτει τέσσερα γραφεία σε Κύπρο, Κροατία, Σλοβενία και Ελλάδα. 

 

Πηγή: nplconfidential.com