Παναγιώτης Ανδρεσάκης: Βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό του συνεργάτη μας

Παναγιώτης Ανδρεσάκης: Βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό του συνεργάτη μας

Στην Baristi Speciality Coffee οι εξελίξεις είναι συνεχείς και μεγάλες. Ο Παναγιώτης Ανδρεσάκης, ιδιοκτήτης, μοιράζεται τις σκέψεις του, κάνει τον δικό του απολογισμό και ετοιμάζεται να γιορτάσει την πρώτη χρυσή δεκαετία της εταιρείας του.

 

Τα Baristi Speciality Coffee, με σύγχρονο και υψηλής αισθητικής design καταστημάτων, μοναδικά προϊόντα σε μεγάλη ποικιλία και προσεγμένο τρόπο σερβιρίσματος, αλλάζουν τα δεδομένα στο franchise των street coffee shops. Η εταιρεία ξεκίνησε από τον Παναγιώτη Ανδρεσάκη το 2013 –διαθέτοντας ήδη πολυετή εμπειρία στον χώρο του καφέ– με ένα κατάστημα στην Αμφιάλη. Το 2015, δημιουργήθηκε το πρώτο franchise κατάστημά της στον Πειραιά, με το δίκτυό της να μεγαλώνει συνεχώς και μέχρι σήμερα να αριθμεί 18 καταστήματα σε στρατηγικά σημεία, που επιλέχθηκαν προσεκτικά και αποτελούν συνώνυμο του καφέ στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται. «Αυτήν τη στιγμή, βρισκόμαστε στα 18 καταστήματα σε Αττική και Κόρινθο. Είναι σίγουρα ένα νούμερο που σκοπεύουμε να ανεβάσουμε. Αλλά για εμάς η ποιότητα παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την ποσότητα. Συνεπώς, θέλουμε υγιείς επιχειρήσεις, με χαρούμενο προσωπικό και ικανοποιημένους πελάτες» υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας.

 

Το κομμάτι του franchise, όπως και ο ίδιος παραδέχεται, είναι κάτι δύσκολο, καθώς «ευτυχώς ή δυστυχώς, όλοι οι άνθρωποι διαφέρουν». «Δουλειά δική μας είναι να επιλέξουμε ανθρώπους ικανούς να εξελιχθούν και όλοι μαζί να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Με τη σωστή καθοδήγηση, ξεκάθαρα “όρια” και αυστηρά guidelines, μπορούμε να δεσμεύσουμε στο μέγιστο, πως όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, λειτουργούμε με τακτική “ομοιομορφίας”, κοινής λογικής και φιλοσοφίας, που απώτερο σκοπό έχει πρώτα την ικανοποίηση των επισκεπτών και έπειτα την κερδοφορία των επιχειρήσεων» επισημαίνει και συνεχίζει: «Έχοντας αναπτύξει ίσως το δυναμικότερο supply management πλάνο στον χώρο του coffee franchise, αλλά παράλληλα και με τη βοήθεια των έμπειρων trainers, βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό του συνεργάτη μας, από την αρχή ως το τέλος. Καθοδήγηση από τα πρώτα βήματα έως και υποστήριξη ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες που μπορεί να προκύψουν. Το αίσθημα σιγουριάς που έχουν οι συνεργάτες μας είναι το σημαντικότερο εφόδιο στην πορεία των επιχειρήσεων».

 

Ο καλύτερος σύμμαχος στην πορεία για την κορυφή

 

«Σύμμαχος της αλυσίδας στο κομμάτι του καφέ είναι ότι παρέχουμε 100% Arabica από μία από τις μεγαλύτερες φάρμες της Βραζιλίας, στα μονοποικιλιακά σπυριά Guatemala, El Salvador, Costa Rica, και έχουμε εξασφαλίσει σταθερή ποιότητα και επάρκεια για όλο τον χρόνο» εξηγεί ο Παναγιώτης Ανδρεσάκης. Για την ομάδα του, βέβαια, το Άλφα και το Ωμέγα είναι οι άνθρωποι που απαρτίζουν την Baristi Speciality Coffee. Συνδυαστικά όμως με την ποιότητα των προϊόντων, αλλά και τις ξεχωριστές speciality ποικιλίες καφέ, καθώς και τα μονοποικιλιακά από μικρές οικογενειακές φάρμες, που έχουν εξασφαλίσει τη σταθερότητα και την επάρκεια κατανάλωσης που προσφέρουν εδώ και δέκα χρόνια στο κοινό, το αποτέλεσμα είναι ακαταμάχητο.

 

«Ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας, η ποιότητα των προϊόντων, η ξεχωριστή εξυπηρέτηση και η πολύ σωστά δομημένη λειτουργία όλων των διαδικασιών της εταιρείας παίζουν καθοριστικό ρόλο. Όλα αυτά, συλλέγοντας εμπειρία ετών, γίνονται ένα “μέσο” που συνεχίζει την πορεία του αδιάκοπα και απρόσκοπτα, ακόμα και σε δύσκολες περιόδους» αναφέρει επίσης.

 

Το πρόσημο του 2022 και τα σχέδια για το μέλλον

 

«Το 2022 κλείνει με θετικό πρόσημο και διάθεση για εξέλιξη, όπως πάντα, μιας και το κομμάτι αυτό της συνεχούς αναβάθμισης είναι κομμάτι της κουλτούρας μας ως εταιρεία» λέει ο ιδιοκτήτης της Baristi Speciality Coffee.

 

Όσον αφορά στο 2023; Αν και είναι άνθρωποι του προγράμματος, που κοιτούν την «επόμενη ημέρα» και κάνουν σχέδια, ο εορτασμός της δεκαετίας, το 2023, είναι κάτι που δεν το έχουν σκεφτεί. «Το δεδομένο του θέματος είναι πως σας θέλουμε στο πλευρό μας όλους, να το γιορτάσουμε μαζί, όπως κάνουμε άλλωστε σε κάθε ευκαιρία. Χαιρόμαστε την κάθε στιγμή» καταλήγει.

 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine