Αδ. Γεωργιάδης στα COBA22: Πρόβλεψη για ένταξη της καφεστίασης στο νέο ΕΣΠΑ

Αδ. Γεωργιάδης στα COBA22: Πρόβλεψη για ένταξη της καφεστίασης στο νέο ΕΣΠΑ

Ο μεγαλύτερος και εγκυρότερος θεσμός της κοινότητας καφεστίασης επιστρέφει ανανεωμένος, για να τιμήσει και να βραβεύσει τους επαγγελματίες του κλάδου που ξεχώρισαν το 2022, σε μια εκδήλωση-γιορτή, γεμάτη καφέ και happenings.

 

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η ethosEVENTS διοργανώνει τα Coffee Business Awards (#coba22) σε συνεργασία με το περιοδικό Coffee+Brunch Magazine και το portal coffeemag.gr. Η λαμπερή τελετή #coba22, διεξάγεται στο Divani Apollon Palace & Thalasso, με φυσική παρουσία, καθώς και με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.

 

Κατά τη διάρκεια των βραβείων COBA22 το “παρών” έδωσε ο κ. Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης,Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

 

Ο κ. Γεωργιάδης στον θεσμικό του χαιρετισμό ανέφερε: “Αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό σε πολύ κόσμο, είναι ότι η Ελλάδα, είναι μια χώρα που δεν είναι μόνο εισαγωγέας καφέ, αλλά εξάγει και τεχνογνωσία καφέ. Φτιαχνουμε κι εμείς τις δικές μας προτάσεις και αυτό κατακτά διεθνώς μεγάλες αγορές. Κάτι τέτοιο προσδίδει προστιθέμενη αξία στην χώρα μας”. 

 

Σχετικά με το φλέγον ζήτημα της κατάργησης του EΦΚ στον καφέ ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε:  “Ο κλάδος σας θα έχει παράπονο, ότι δεν υλοποιήσαμε την κατάργηση του φόρου. Nα θυμίσω ότι η πρώτη συνάντηση που έγινε για αυτό το ζήτημα ήταν προ covid-19. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά οι αναποδιές έθεσαν άλλες προτεραιότητες για εμάς. Ο φόρος που επιβλήθηκε ήταν λάθος, να γνωρίζετε ότι δεν παραιτούμαστε της δέσμευσής μας”.

 

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη ώστε ο κλάδος της καφεστίασης να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ. “Θα μπορείτε κι εσείς να ενταχθείτε στο νέο ΕΣΠΑ και να επωφεληθείτε από τα προγράμματα. Με ενδιαφέρει να φροντίσουμε και τον δικό σας κλάδο στο μέτρο που μπορούμε, καθώς αναγνωρίζουμε την πολύ καλή δουλειά σας”.

 

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης εξήρε το έργο του κλάδου αναφέροντας: “Είναι άδικη η εικόνα που υπάρχει για τις καφετέριες. Συμβάλλετε κι εσείς σημαντικά στην παροχή καλών τουριστικών υπηρεσιών που συνεπάγεται την καλή πορεία της χώρας και την άνοδο του ΑΕΠ. Δεσμεύομαι να είμαστε πιο παραγωγικοί τους επόμενους μήνες”.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου