Athens Coffee Festival: Όλα όσα έγιναν στην 3ήμερη γιορτή του καφέ!

Athens Coffee Festival: Όλα όσα έγιναν στην 3ήμερη γιορτή του καφέ!

Η μεγάλη γιορτή του καφέ έριξε αυλαία την περασμένη Δευτέρα…Κορυφαίες εταιρείες καφέ, masterclasses και πλήθος από νέες επαγγελματικές «γνωριμίες» κυριάρχησαν στο Athens Coffee Festival.

 

Πληθώρα happenings, διαγωνισμοί, masterclasses, παρουσιάσεις εταιρειών και προϊόντων, πολλές εκπλήξεις, κέφι, διασκέδαση: Αυτά ήταν τα “συστατικά” που συνέθεσαν το σκηνικό στο 3ήμερο Athens Coffee Festival που διεξήχθη στην Τεχνόπολη του Δ. Αθηναίων από τις 24-26 Σεπτεμβρίου 2022.

 

Οι χιλιάδες επισκέπτες που πέρασαν την πύλη της Τεχνόπολης και την τελευταία ημέρα επιβεβαίωσαν κατά τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική της κορυφαίας εκδήλωσης στην πόλη για τον καφέ και την καφεστίαση. 200 κορυφαία brands «ενώθηκαν» με coffee professionals και coffee aficionados, για τρίτη ημέρα για να αναδείξουν το παρόν του κλάδου, αλλά και να διαμορφώσουν όλοι μαζί το μέλλον του. Οι ποικιλίες καφέ που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι επισκέπτες ήταν πολλές και έφτασαν από κάθε γωνιά του πλανήτη. Τα αξεσουάρ γύρω από τον καφέ και οι μηχανές υπερκάλυψαν τόσο την ανάγκη των home baristas, όσο και των επιχειρήσεων του κλάδου. Παρά το ότι η Δευτέρα είναι εργάσιμη μέρα, η προσέλευση ήταν και πάλι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

 

Αυτό όμως που χαρακτήρισε την τελευταία ημέρα ήταν η επισφράγιση νέων συνεργασιών. Η ικανοποίηση των εκθετών που αποτυπώθηκε και στις σχετικές τους video δηλώσεις αποτέλεσε την καλύτερη επιβράβευση και επιβεβαίωση ότι το Athens Coffee Festival είναι απαραίτητο τόσο για την ανάδειξη του κλάδου, όσο και για την βελτίωση της ποιότητας του καφέ αλλά και των υπηρεσιών που προσφέρει μία επιχείρηση προς τον καταναλωτή.

 

Από το τριήμερο φεστιβάλ του καφέ, δεν θα μπορούσε να λείπει η απόλυτη διοργάνωση της ethosEVENTS για τον καφέ: τα Coffee Business Awards (#coba22).  Τα μοναδικά βραβεία για τον κλάδο του καφέ και της καφεστίασης, επιστρέφουν για 4η χρονιά για να αναδείξουν τους κορυφαίους! Καλές πρακτικές, νέες τάσεις, “true stories”, όλη η αγορά είναι εδώ, συμμετέχει και ψηφίζει.  Στο περίπτερο του περιοδικού Coffee+Brunch και του portal coffeemag.gr συνέρρευσε καθ΄όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ πλήθος κόσμου όπου και ενημερώθηκε για τα μοναδικά αυτά βραβεία που θα απονεμηθούν στην εκδήλωση της ethosEVENTS στις 2 Δεκεμβρίου. Ενημερωθείτε σχετικά πατώντας εδώ

 

Αυλαία με απονομή βραβείων και χαμόγελα ικανοποίησης

 

Από το πρόγραμμα της ημέρας δεν έλειψαν οι διαγωνισμοί, καθώς διεξήχθη το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AeroPress, που διοργανώθηκε από την εταιρεία καφέ Kudu Coffee Roasters.>>

 

Μετά από μία ολόκληρη ημέρα με αγωνία, αναμετρήσεις, χαμόγελα, αισιοδοξία και μέσα σε μία άκρως φεστιβαλική διάθεση αναδείχθηκαν οι τρείς πρώτοι νικητές, οι οποίοι είναι: Μάριος Μάκαρης (1η θέση), Γιαννάκης Γεώργιος (2Η θέση) και Σπύρος Λάππας (3η θέση).  

Aeropress Athens Coffee Festival

 

Επιπλέον, κατά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting κατέκτησαν την πρώτη θέση ο Νικολής Θανάσης, τη δεύτερη ο Νεράντζης Αλέξανδρος και τη τρίτη ο Tasos Kodellas!

 

 

Στον διαγωνισμό Coffee in Good Spirits αναδείχθηκαν νικητές οι Christos Klouvatos (1ος), Pavlos Deligiannis (2ος) και ?????? ???????????? (3ος)!

 

 

Εύσημα από κοινό και επαγγελματίες απέσπασαν και τα Masterclasses για την ευρηματικότητα και την πληρότητα της θεματολογίας (αναλυτικά δείτε εδώ). Για 3η ημέρα, η δημοφιλής ραδιοφωνικός παραγωγός και dj του Hit 88.9, Κατερίνα Ψιμοπούλου ξεσήκωσε το κοινό με τις μουσικές της επιλογές στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης, ενώ μέσα από τους διαγωνισμούς γνώσεων πάνω στον καφέ, μοιράστηκαν και πάλι δεκάδες δώρα που προσέφεραν οι εκθέτες, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

 

Κατά την διάρκεια των Coffee Masterclasses, παρουσιάστηκαν όλες οι νέες τάσεις και ζητήματα που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ. Κορυφαία στελέχη της αγοράς, AST εκπαιδευτές και διακεκριμένοι επαγγελματίες μίλησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις, τις σύγχρονες ιδέες και την υλοποίησή τους, που αφορούν κυρίως τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και τους ενημερωμένους home barista. Τα Coffee Masterclasses πραγματοποιήθηκαν στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Τo πρόγραμμα των Masterclasses επιμελήθηκε η ομάδα του Snack&Coffee Magazine και τα panel και τις ομιλίες συντόνισε η Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού Ελένη Μανίκα.

 

Π. Ματζιούνης (Roasters Kolektiva), Μ. Σωτηρίου (Distretto), Κ. Περπινιάς (Mr Bean), A. Κοτσυφάκης (Seed Coffee Company), Συντονισμός: Ελένη Μανίκα (Διευθύντρια Σύνταξης Snack & Coffee Magazine)και Γιώργος Μαντάς (Αρχισυντάκτης Snack & Coffee Magazine
Κατερίνα Κωνσταντοπούλου (FORUM SA), Μιχάλης Κατσιαβός (Seven Steps Coffee Roasters), Συντονίστρια Ελένη Μανίκα (Διευθύντρια Σύνταξης Snack & Coffee Magazine) 

 

See you next year to celebrate, connect, caffeinate!