Γιατί πρέπει να σταματήσετε να μετράτε τον καφέ με το κουτάλι

Γιατί πρέπει να σταματήσετε να μετράτε τον καφέ με το κουτάλι

Ποιος είναι ο ιδανικός και πιο ακριβής τρόπος μέτρησης του καφέ σας

 

Ο καφές αποτελεί μια από τις όμορφες απολαύσεις στη ζωή.  Η μυρωδιά του είναι αρκετή για να σας σηκώσει από το κρεβάτι, η πλούσια γεύση του είναι αρκετή για να σας κάνει να χαμογελάσετε και η ενέργεια από την καφεΐνη μπορεί να σας δώσει το απαραίτητο boost που χρειάζεστε για μια έντονη μέρα. Όταν τον παρασκευάζετε στο σπίτι, είναι σημαντικό να μετράτε σωστά την αναλογία καφέ και νερού εάν θέλετε να πετύχετε τη σωστή γεύση.

 

Η μέτρηση των κόκκων καφέ με ένα κουτάλι μπορεί να είναι ανακριβής, σύμφωνα με το Serious Eats, και αυτό συμβαίνει επειδή ένας κόκκος καφέ που είναι ένα στρογγυλό, μικροσκοπικό και τρισδιάστατο αντικείμενο δεν θα χωρέσει ποτέ τέλεια σε ένα κουτάλι, μαζικά. Γι την τέλεια μέτρηση είναι καλύτερο να ζυγίζετε τον καφέ σας σε μια ζυγαριά τροφίμων.

 

Το ζύγισμα των κόκκων πριν την άλεση σας εξασφαλίζει την ιδανική μέτρηση, έτσι ώστε κανένας κόκκος να μην… πάει χαμένος. Ακολούθως θα είστε βέβαιοι ότι έχετε την τέλεια αναλογία καφέ-νερού για την καφετιέρα σας. Η Home Grounds αναφέρει ότι στον κόσμο του καφέ, η ακρίβεια είναι το κλειδί, επομένως η μέτρηση του βάρους είναι πολύ πιο ακριβής από τη μέτρηση του καφέ με βάση τον όγκο.

 

Η Home Grounds εξηγεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι φτιάχνουν καφέ σε αναλογία 1:15, ήτοι ένα μέρος καφέ προς 15 μέρη νερού. Έτσι, εάν φτιάχνετε ένα φλιτζάνι καφέ 300 γραμμαρίων, (που είναι περίπου 300 χιλιοστόλιτρα), τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε 20 γραμμάρια καφέ. Στη συνέχεια, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε αυτές τις ποσότητες με το πόσα φλιτζάνια καφέ θέλετε να φτιάξετε. Για παράδειγμα, για έξι φλιτζάνια καφέ θα πολλαπλασιάσετε 300 γραμμάρια (ή περίπου 300 χιλιοστόλιτρα) νερού επί έξι, δηλαδή 1.800 γραμμάρια (ή περίπου 1.800 χιλιοστόλιτρα). Στη συνέχεια πολλαπλασιάστε 20 γραμμάρια καφέ επί έξι, δηλαδή 120 γραμμάρια καφέ.