Μια καινοτομία από την Costa Coffee

Μια καινοτομία από την Costa Coffee

Νέους ορίζοντες στον κλάδο του καφέ επιχειρεί να ανοίξει η Coca-Cola μέσω της εταιρείας Costa Coffee.

 

Το 2019, η εταιρεία αναψυκτικών εξαγόρασε τη βρετανική αλυσίδα καφέ και έκτοτε την επεκτείνει σε όλη την Ευρώπη, έχοντας φθάσει και στην Ελλάδα με προϊόντα που διατίθενται στο ράφι του σούπερ μάρκετ. Πιο πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κυκλοφορία προϊόντων της και στις ΗΠΑ, μέχρι το τέλος του έτους.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, οι προσπάθειές της για άνοιγμα στην αγορά των ΗΠΑ θα επικεντρωθούν σε ένα συγκεκριμένο προϊόν, τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης καφέ που ονομάζονται «Costa Smart Cafes». Οι μονάδες αυτές παρέχουν αυτόνομο καφέ με το “πάτημα ενός κουμπιού”, χωρίς τη συνδρομή barista. Τα Smart Cafes, σύμφωνα με την Costa Coffee είναι η πρώτη μηχανή καφέ στον κόσμο του τύπου της και μπορεί να παράγει ζεστά αλλά και κρύα ροφήματα, άνω των 500 διαφορετικών τύπων, από “καφέ με πάγο μέχρι παγωμένα cordials φρούτων”. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα αυτόματης πώλησης τοποθετούνται σε παντοπωλεία, καταστήματα λιανικής, καθώς και σε χώρους διαμονής και αναψυχής.

 

Και ενώ η Costa Coffee έχει εξασφαλίσει την “εγκαθίδρυσή” της στη Γηραιά Ήπειρο εν τη γενέσει της, το 1965, οι ΗΠΑ αποτελούν ένα εντελώς νέο έδαφος για την εταιρεία. Το χρονοδιάγραμμα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο,καθώς η κατανάλωση καφέ στις ΗΠΑ βρίσκεται σε υψηλό δύο δεκαετιών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Εθνικής Ένωσης Καφές (NCA).

 

Πηγή: eatthis.com