Muffins με καραμέλα

Muffins με καραμέλα

Λαχταριστά κεκάκια με γεύση καραμέλας και espresso που συνοδεύουν όμορφα τον πρωινό ή απογευματινό σας καφέ.

 

Είναι μικρά, νόστιμα, κρύβουν μια μέσα τους μια καραμελένια έκπληξη και φτιάχνονται πολύ εύκολα. Τα muffins αυτά τρώγονται σε δύο μπουκιές και μπορούν να αποτελέσουν το γλυκό συνοδευτικό του πρωινού ή του απογευματινού σας καφέ. Θέλουν μόνο 20 λεπτά ψήσιμο. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε με σαντιγί ή ζαχαρόπαστα, με κάποια ελαφριά κρέμα τυριού αλλά και με λιωμένη σοκολάτα.

 

Υλικά

120 γραμμ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο

130 γραμμ. ζάχαρη

2 αυγά

200 γραμμ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα

100 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

½ φλιτζάνι γάλα

2 κουτ. σούπας espresso

12 καραμέλες γάλακτος

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα, διαλύετε μέσα τον espresso και αφήνετε να κρυώσει. Ανακατεύετε την πούδρα των αμυγδάλων με το αλεύρι. Χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα και το μίγμα αλευριού. Χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.

Μοιράζετε το μίγμα σε φόρμα για muffins με 12 υποδοχές αφού πρώτα τις έχετε βουτυρώσει. Βυθίζετε στο καθένα από μία καραμέλα γάλακτος, χωρίς όμως, να φτάσετε μέχρι τον πάτο, και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Τα βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά και τα διακοσμείτε όπως σας αρέσει.