ProfilePrint: H τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο αξιολόγησης του καφέ

ProfilePrint: H τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο αξιολόγησης του καφέ

Μέχρι και σήμερα, ειδικά εκπαιδευμένοι άνθρωποι από τον κλάδο του καφέ είναι εκείνοι που μπορούν και διακρίνουν ελαττώματα στον κόκκο, την ώρα που το cupping αν και ενδιαφέρον, είναι εξαιρετικά χρονοβόρο, και συχνά απαιτεί μεγάλες ποσότητες κόκκων καφέ.

 

Η ProfilePrint είναι μια πλατφόρμα αποτυπώματος των τροφίμων που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, με έδρα τη Σιγκαπούρη. Στόχος της είναι να βρει τους κατάλληους αυτοματισμούς για την αξιολόγηση της ποιότητας του καφέ. Και ενώ η αντιληπτή αξία ενός φλιτζανιού παρασκευασμένου καφέ ποικίλλει, η βιομηχανία καθιέρωσε προ δεκαετιών αντικειμενικά κριτήρια ποιοτικού ελέγχου, τα οποία εξελίσσονται μέχρι και σήμερα. Η διασφάλιση ποιότητας, Αν και κρίσιμης σημασίας για τις επιχειρήσεις του καφέ παγκοσμίως, είναι μια δαπανηρή διαδικασία, γεμάτη προκλήσεις, καθώς απαιτεί την τεχνογνωσία καλά εκπαιδευμένων αναλυτών και σημαντική ποσότητα καφέ και νερού.

 

Ωστόσο, η τεχνολογία της ProfilePrint χρησιμοποιεί την A.I. για την αξιολόγηση της ποιότητας των συστατικών των τροφίμων, εκτελώντας μια -μη καταστροφική- διαδικασία σάρωσης. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες της ProfilePrint μπορούν να έχουν πολύ πιο γρήγορα και ακριβή αποτελέσματα χωρίς να σπαταλούν το προϊόν τους.

 

Βελτίωση της Διασφάλισης Ποιότητας

Η τεχνητή νοημοσύνη υπερέχει σε ένα συγκεκριμένο είδος task. H A.I. υπερ-αποδίδει όταν εργάζεται με προβλέψιμα tasks έχοντας λάβει μεγάλες βάσεις δεδομένων που είναι διαθέσιμες για training. Και αυτή η διαδικασία εφαρμόζεται άριστα στην αξιολόγηση του καφέ. Έτσι, είναι δυνατή η ανάλυση μικρών δειγμάτων καφέ σε μοριακό επίπεδο, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη και προηγμένη αισθητηριακή τεχνολογία. Με άλλα λόγια, για τον εντοπισμό ελαττωμάτων στον καφέ, οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Α.Ι. για να «διδάξουν» τους υπολογιστές να κάνουν cupping. Όμως αντί να εκτελούνται προσομοιώσεις cupping, η ProfilePrint προβλέπει αισθητηριακά προφίλ, με βάση τη μοριακή ανάλυση των δειγμάτων καφέ. Η ProfilePrint χρειάζεται μόνο 50 γραμμάρια κόκκων καφέ για να σαρώσει και να δημιουργήσει μια ψηφιακή αναφορά, με βαθμολογίες cupping και σχετικές αισθητηριακές παραμέτρους.

 

Εκτός από την ακρίβεια στην επεξεργασία σύνθετων πληροφοριών, η ProfilePrint διευκολύνει επίσης στην κοινή χρήση αναφορών για πιθανούς αγοραστές και συνεργάτες. Η εταιρεία δημιούργησε ένα μοντέλο μηχανικής μάθησης για την ανάλυση 50 γραμ. κόκκων καφέ και την καταγραφή μιας ψηφιακής αναφοράς. Αυτή η αναφορά περιλαμβάνει δεδομένα για το προφίλ της γεύσης του καφέ καθώς και άλλες μετρήσεις.

 

 

Το μέλλον της αξιολόγησης του καφέ

Η τεχνολογία της ProfilePrint προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Ωστόσο, ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι έχει τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο βαθμολογούμε τον καφέ. Ένα ερώτημα που προκύπτει από αυτές τις εξελίξεις είναι εάν η τεχνητή νοημοσύνη τους ανθρώπους; Μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να απαντηθεί αυτή η ερώτηση. Ωστόσο, είναι πιο πιθανό οι ρόλοι να αλλάξουν σύντομα, αλλά όχι απαραίτητα να εξαφανιστούν. Αρκεί να λάβουμε υπόψη ότι οι προσωπικές προτιμήσεις είναι πιο δύσκολο να προβλεφθούν και ποικίλλουν, ακόμη και μεταξύ χωρών και πολιτισμών. Έτσι, ο ρόλος των αναλυτών του καφέ μπορεί να μπορεί στο μέλλον να καλύπτει πιο συγκεκριμένες ανάγκες ή προτιμήσεις. Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη χρειάζεται συγκεκριμένα πρωτόκολλα για να σχεδιάσει το προφίλ.

 

Η ProfilePrint έχει αποκτήσει μεγάλη δημοφιλία από το πρώτο της λανσάρισμα πέρυσι, χάρη στα πολλά υποσχόμενα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματά της. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει επενδυτές από μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, όπως η Sucafina, η Olam Food Ingredients και η Louis Dreyfus Company. Ως αποτέλεσμα, το ProfilePrint έχει αποκτήσει δυναμική σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.