Τα 5 καλύτερα ροφήματα κατά του λίπους της κοιλιάς

Τα 5 καλύτερα ροφήματα κατά του λίπους της κοιλιάς

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος μπορεί να σκεφθείτε αβίαστα πως αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι αποκλειστικά το φαγητό που τρώτε αλλά και τα ροφήματα που καταναλώνετε καθώς εάν δεν προσέξετε, μπορεί ο στόχος που έχετε θέσει να “εκτοχιαστεί”.

 

Εάν καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες ζαχαρούχων ποτών όπως αναψυκτικά, χυμοί φρούτων με προσθήκη ζάχαρης ή ροφήματα καφέ με έξτρα γλυκαντικά και κρέμες, μπορεί εν αγνοία σας να συμβάλλετε στην αύξηση τους βάρους σας. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν ροφήματα που μπορείτε να επιλέξετε, τα οποία μπορούν με τη σειρά τους να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους. Το eatthis.com, βασιζόμενο σε πληροφορίες από ειδικούς, παραθέτει κάποια από αυτά τα ροφήματα που μπορείτε άφοβα να καταναλώσετε, ειδικά εάν είστε άνω των 50 ετών,

 

 Νερό

Η πρώτη σας προτεραιότητα, πρκειμένου να ξεκινήσετε με τον στόχο που έχετε θέσει για απώλεια βάρους είναι να βεβαιωθείτε ότι είστε ενυδατωμένοι και ότι καταναλώνετε αρκετό νερό σε τακτική βάση. Σύμφωνα με τον Morgyn Clair, MS, RDN, συγγραφέα στο Fit Healthy Momma, «το νερό είναι η κορυφαία επιλογή για απώλεια βάρους και συντήρηση, καθώς έχει μηδενικές θερμίδες και είναι απαραίτητο για όλες τις σωματικές λειτουργίες». «Το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση της υγείας σας και μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, ενώ σας κάνει να αισθάνεστε χορτασμένοι μεταξύ των γευμάτων», λέει η Amy Goodson, MS, RD, CSSD, LD, συγγραφέας του The Sports Nutrition Playbook. «Αν θέλετε να περιορίσετε το λίπος στην κοιλιά, η κατανάλωση ενός ποτηριού νερού πριν από ένα γεύμα μπορεί επίσης να είναι ευεργετική».

 

Ανθρακούχο νερό

Το κανονικό νερό είναι απαραίτητο για την ενδυνάμωση του οργανισμού αλλά εάν θέλετε ένα ποτό που να είναι εξίσου υγιεινό αλλά κάπως πιο “συναρπαστικό”, μπορείτε να στραφείτε στο ανθρακούχο νερό. «Αν είστε κάποιος που δεν του αρέσει να πίνει σκέτο νερό ή προσπαθείτε να μειώσετε τα αναψυκτικά με ζάχαρη, το ανθρακούχο νερό μπορεί να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση», λέει η Goodson. “Το ανθρακούχο νερό έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την αίσθηση πληρότητας σε μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με το απλό νερό, διατηρώντας το φαγητό στο στομάχι σας για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Επιπλέον, το ανθρακούχο νερό ικανοποιεί την πείνα σας, χωρίς επιπλέον θερμίδες.”

 

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό ότι βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης, φλεγμονών, στη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου, στην απώλεια βάρους και παρατείνει το προσδόκιμο ζωής. «Ένα δυνητικά από τα πιο ισχυρά ροφήματα για την απώλεια βάρους», δήλωσε η Goodson. «Οι κατεχίνες που βρίσκονται σε αφθονία στο πράσινο τσάι είναι αντιοξειδωτικά που σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της ικανότητας του σώματός σας να καίει λίπος. Επιπλέον, η καφεΐνη που βρίσκεται στο πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσης της άσκησης παρέχοντας ένα boost ενέργειας, βοηθώντας τελικά κινείστε περισσότερο και καίτε περισσότερες θερμίδες. Για αυξημένο όφελος, δοκιμάστε να καταναλώνετε το matcha, το οποίο είναι ένα είδος πράσινου τσαγιού που είναι πολύ συμπυκνωμένο με κατεχίνες” προσθέτει.

 

Καφές

Ο καφές είναι επίσης ένα εξαιρετικό ρόφημα το οποίο μπορείτε να συμπεριλάβετε στην πρωινή σας ρουτίνα. Σύμφωνα με report από το Critical Reviews of Food Science and Nutrition, η καφεΐνη που υπάρχει στον καφέ μπορεί να προάγει την απώλεια βάρους και τη μείωση του Δείκτη Μάζας Σώματος. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να πίνετε σκέτο τον καφέ σας, αλλά είναι σημαντικό να προσέχετε με την ποσότητα της κρέμας και της ζάχαρης που βάζετε στο φλιτζάνι σας, ώστε να μην έχει αντίθετα του επιθυμητού αποτελέσματα. Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη πώς το σώμα σας “χειρίζεται” την καφεΐνη, καθώς η ανοχή του κάθε οργανισμού σε αυτή την ουσία διαφέρει. Αν παρατηρήσετε τρεμούλιασμα, άγχος ή νευρικότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας μετά την κατανάλωση καφέ, ίσως θα πρέπει να τον περιορίσετε.

 

Τσάι μέντας

Το έλαιο και το εκχύλισμα μέντας έχουν συσχετιστεί με την απώλεια βάρους και τη μειωμένη όρεξη, ωστόσο η σχετική έρευνα είναι σε εξέλιξη. Ωστόσο, η κατανάλωση τσαγιού μέντας το βράδυ, ειδικά εάν αντικαθιστά ένα βραδινό ποτήρι μπύρας ή κρασιολύ, μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα, βοηθώντας σας παράλληλα να κοιμηθείτε, χωρίς να καταναλώσετε έξτρα θερμίδες.