Με τα ελληνικά χρώματα φωτίστηκε ο ουρανοξύστης Burj Κhalifa στο Ντουμπάι

Με τα ελληνικά χρώματα φωτίστηκε ο ουρανοξύστης Burj Κhalifa στο Ντουμπάι

Αφορμή το πρώτο κατάστημα της ελληνικής εταιρίας Carpo που έκανε εγκαίνια πριν από μερικές μέρες στην πιο γνωστή πόλη Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

 

Οι περισσότεροι ίσως να γνωρίζετε τα καταστήματα ξηρών καρπών αλλά και καφέ Carpo. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζετε είναι ότι αυτή η ελληνική εταιρία διαθέτει καταστήματα στο Λονδίνο και πλέον στο Ντουμπάι.

 

Οι αδερφοί Κώστας, Αλέξης και Βασίλης Κοντόπουλος ξεκίνησαν από ένα μικρό παντοπωλείο στην Κυψέλη, το 1991. Μετά από είκοσι χρόνια, πήραν την απόφαση να επεκτείνουν την επιχείρηση τους και να αλλάξουν γειτονία. Έτσι άνοιξαν το πρώτο Carpo στο Κολωνάκι στην οδό Κανάρη. Η επιτυχία του καταστήματος, που πουλούσε φρεσκοψημένους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα αλλά και καφέ, είχε σαν αποτέλεσμα το άνοιγμα ενός ακόμα καταστήματος. Όχι όμως, στην Αθήνα, αλλά στο στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στην Piccadilly Street, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της αγγλικής πρωτεύουσας. Στην συνέχεια ακολούθησαν κι άλλα καταστήματα όπως σε Γλυφάδα, Ψυχικό και Κηφισιά.

 

Πριν από λίγε μέρες, οι αδερφοί Κοντόπουλοι κάνουν μια ακόμα μελετημένη κίνηση στο εξωτερικό και ανοίγουν ένα ακόμα κατάστημα. Αυτή την φορά σε συνεργασία με τον άνθρωπο που έχτισε τον πασίγνωστο ουρανοξύστη Burj Khalifa στο Ντουπάι. Για τον «εορτασμό» του ανοίγματος αλλά και προς τιμήν του πατέρα των τριών Ελλήνων αδερφών, του Πέτρου Κοντόπουλο, ο διάσημος αυτός ουρανοξύστης – είναι το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο, με ύψος 827 μέτρα και 160 ορόφους – ντύθηκε στα γαλανόλευκα ενώ εμφανίστηκε η φωτογραφία και το όνομα του εκλιπόντος.