Ρολά κανέλας γεμιστά με σοκολάτα

Ρολά κανέλας γεμιστά με σοκολάτα

Μοσχομυρίζουν κανέλα, έχουν βουτυράτη αίσθηση και σε αυτή την παραλλαγή τους εμπλουτίζονται με δάκρυα σοκολάτας.

 

Τα ρολάκια κανέλας (cinnamon rolls) είναι ένα από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά μιας κούπας καφέ. Τρώγονται ευχάριστα, έχουν πλούσιο άρωμα και ωραία γεύση. Όταν δε είναι ζεστά, είναι σατανικά. Παρακάτω θα βρείτε μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής που έχει δάκρυα σοκολάτας και πετιμέζι. Φτιάχνονται εύκολα και χωρίς να απαιτούν πολύ χρόνο και σίγουρα θα καταπλήξουν τους καλεσμένους αλλά και εσάς τους ίδιους με την νοστιμιά τους. Δοκιμάστε τα.

 

Υλικά

Για τη ζύμη

80 ml γάλα χλιαρό

3 κ. σ. πετιμέζι

2 κ. σ. βούτυρο λιωμένο

2 κ. σ. ζάχαρη καστανή

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 αυγό + 1 κρόκο για το τελείωμα

2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

¼ κ. γλ. αλάτι

600 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση

2 κ. σ. βούτυρο λιωμένο

2 κ. σ. πετιμέζι

100 γραμμ. ζάχαρη καστανή

1 κ. γλ. κανέλα

100 γραμμ. σταγόνες κουβερτούρας

 

Εκτέλεση

Ρίχνετε σε ένα μπολ το γάλα, το πετιμέζι, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αυγό, τη βανίλια και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια λεία, ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε 1 ώρα περίπου να διπλασιαστεί. Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο και ανοίγετε σε δύο παραλληλόγραμμα φύλλα. Στη συνέχεια ετοιμάζετε την γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα μπαχαρικά και σε ένα δεύτερο το βούτυρο με το πετιμέζι. Αλείφετε με το μίγμα βουτύρου, πασπαλίζετε με το μίγμα της ζάχαρης και σκορπάτε τις σταγόνες κουβερτούρας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Τυλίγετε τη ζύμη σε δύο ρολά και κόβετε σε οκτώ με δέκα κομμάτια το καθένα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Απλώνετε τα ρολά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσουν ξανά για άλλη μισή ώρα. Χτυπάτε τον κρόκο με ελάχιστο νερό και αλείφετε τα ρολάκια. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρετε.