Ο Διεθνής Οργανισμός Καφέ στην μάχη ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή και την covid-19

Ο Διεθνής Οργανισμός Καφέ στην μάχη ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή και την covid-19

H Τράπεζα για την Οικονομική Ολοκλήρωση της Κεντρικής Αμερικής (CABEI) και ο Διεθνής Οργανισμός Καφέ (ICO) ένωσαν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό.

 

Με στόχο να αποκαταστήσουν τις ζημιές από τις φυσικές καταστροφές και την εξάπλωση της πανδημίας στην Κεντρική Αμερική η Τράπεζα για την Οικονομική Ολοκλήρωση της Κεντρικής Αμερικής (CABEI) και ο Διεθνής Οργανισμός Καφέ (ICO) ανακοίνωσαν μια μεγάλη “συμμαχία”. Οι άνευ προηγουμένου κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της COVID-19 στις συνθήκες διαβίωσης του κοινωνικού συνόλου, τις παγκόσμιες οικονομίες και τις αλυσίδες εφοδιασμού ήταν καταστροφικές.

 

Η Ονδούρα και η Νικαράγουα αντιμετώπισαν δύο τεράστιες φυσικές καταστροφές το 2020 καθώς ισχυροί τυφώνες κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους, επηρεάζοντας σε δραματικό βαθμό την παραγωγή καφέ, και εντείνοντας την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση στις περιοχές.

 

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της CABEI Dante Mossi, ο Πρέσβης Iván Romero-Martínez, ο Πρέσβης Guisell Socorro Morales Echaverry και ο εκτελεστικός διευθυντής της ICO José Sette ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν επίσημα τη δημιουργία μιας ανθεκτικής value chain για τον καφέ προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κλιματικές προκλήσεις και την αναταραχή που προκάλεσε η πανδημία στην Ονδούρα και τη Νικαράγουα.  Μια μελέτη αξιολόγησης θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη, τη χρηματοδότηση και την εφαρμογή ενός συγκεκριμένου προγράμματος στήριξης των δύο χωρών με στόχο να οικοδομήσουν μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη στις κοινότητες της παραγωγής καφέ.

 

Η ICO συνεργάστηκε με την CABEI για τη χρηματοδότηση μιας πλήρους έκθεσης-εκτίμησης των επιπτώσεων που σχετίζονται με το κλίμα σε αυτές τις χώρες. Η έκθεση βοήθησε ακόμη στο σχεδιασμό ενός προγράμματος για την αντιμετώπιση των εν λόγω προκλήσεων και την αξιοποίηση των υπαρχουσών ευκαιριών για τη δημιουργία ενός ανθεκτικού και χωρίς αποκλεισμούς κλάδου καφέ.

 

Για να εκφράσει την αλληλεγγύη της σε δύο από τα μέλη της, η ICO πέτυχε να κινητοποιήσει  οικονομικούς της εταίρους τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων έταιρων μελών της, διεθνών οργανισμών και χορηγών, του ιδιωτικού τομέα, περιφερειακών οργανισμών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων όπως η CABEI και η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης (IADB).

 

Η ICO απηύθυνε έκκληση στους εταίρους της να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της ανθεκτικότητας και να προωθήσουν την ανάκαμψη στην περιοχή της Κεντρικής Αμερικής ιδιαίτερα μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

Για να μάθετε περισσότερα, πατήστε εδώ