Η Ember δεν δημιουργεί πια μόνο “έξυπνες” κούπες

Η Ember δεν δημιουργεί πια μόνο “έξυπνες” κούπες

Ένα πρωτοποριακό προϊόν από την γνωστή για τις θερμαινόμενες κούπες της στην υπηρεσία της Ιατρικής.

 

Η εταιρεία Ember έγινε γνωστή παγκοσμίως για τις “έξυπνες” θερμαινόμενες κούπες της, με τους αισθητήρες ευαισθησίας, ενώ από την ύπαρξή της μετρά συνεργασίες της με κολοσσούς όπως η Amazon, η Intel, η Microsoft και η Virgin. Έκτοτε, η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια έχει δημιουργήσει πολλές εκδόσεις της συγκεκριμένης κούπας και αρκετά αξεσουάρ. Τώρα, η Ember κάνει το επόμεν βήμα και φιλοδοξεί να συνδράμει στην Ιατρική, την περίοδο της covid-19. Ειδικότερα, η εταιρεία παρήγαγε για πρώτη φορά ένα κουτί αποστολής (shipping box) το οποίο με τη χρήση της cloud τεχνολογίας θα μπορεί να διατηρεί “ευαίσθητα” προϊόντα, όπως φάρμακα και εμβόλια κατά της covid-19 στην κατάλληλη θερμοκρασία προκειμένου να μην αλλοιωθούν.

 

Η πανδημία είναι γεγονός ότι έστρεψε τις εταιρείες καφέ σε νέα πεδία δραστηριότητας. Έχουμε δει καταστήματα να κάνουν παραδόσεις, να πωλούν τρόφιμα, ακόμη και να προσφέρουν large-format ροφήματα καφέ.  Παρόλα αυτά, το εν λόγω νέο προϊόν  θεωρείται ακόμη πιο ενδιαφέρον. Όπως αναφέρθηκε από την εταιρεία, το Ember Cube έχει εστιάσει στην επονομαζόμενη “cold chain”, το υποσύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας που είναι εξαρτώμενο από τις θερμοκρασίες (σ.σ. Ευαίσθητα αγαθά) μια αγορά που αναμένεται να ανέλθει στα 580 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030. Aς πάρουμε το παράδειγμα των εμβολίων: Tα εμβόλια συχνά χρειάζεται να μεταφερθούν σε συγκεκριμένες, μερικές φορές εξαιρετικά κρύες θερμοκρασίες, και ενώ το Cube δεν θα επιτύχει τους -90°C που απαιτείται για το εμβόλιο  της Pfizer, θα μπορεί να διατηρεί το περιεχόμενο στους 5 °C για έως και 72 ώρες.

 

Το Cube, που μοιάζει με μια ματ μαύρη έκδοση του Edgeless Safety Cube της Portal, είναι κατασκευασμένο από αφρό πολυπροπυλενίου πάχους λίγων ιντσών, το υλικό δηλαδή που χρησιμοποιείται στον εξοπλισμό γυμναστικής. Στο εσωτερικό, διατηρεί το περιεχόμενο δροσερό χρησιμοποιώντας μόνωση κενού «όπως ένα ψυγείο Yeti». Αρχικά, εσωτερικά επικρατούν πολύ κρύες θερμοκρασίες, ενώ με την πάροδο του χρόνου απορροφά τις μικρές ποσότητες θερμότητας που μπορούν να δημιουργηθούν μέσα στο κουτί. Καθώς το ειδικό τζελ που περιέχει λαμβάνει περισσότερη θερμότητα και μετατρέπεται σε υγρό, η θερμοκρασία του περιεχομένου του κύβου διατηρείται σταθερή. Μόλις ο κύβος φτάσει στον προορισμό του, μπορεί να «επαναφορτιστεί». Η μονάδα συνδέεται σε ένα καλώδιο USB-C για να τροφοδοτήσει το αεριζόμενο σύστημα ψύξης προκειμένου να παγώσει ξανά το τζελ.

 

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, δεν είναι πιο βαρύ από ένα χάρτινο κουτί που περιέχει συσκευασίες ψύξης οι οποίες χρησιμοποιούνται παραδοσιακά. Σε σύνολο, το Cube διατηρεί την τεχνολογία της Ember, περιλαμβάνοντας στοιχεία παρακολούθησης που βασίζεται στο cloud. Ωστόσο το Cube είναι πρωτοποριακό από την άποψη πως είναι επαναχρησιμοποιούμενο. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα δοχεία είναι αρκετά ανθεκτικά για να αντέχουν έως και μια δεκαετία, με την Ember να δηλώνει ότι «το Cube θα εξοικονομήσει 7 εκατομμύρια λίβρες απορριμμάτων συσκευασίας ετησίως» αντικαθιστώντας το χαρτόνι μιας χρήσης, το φελιζόλ και τις παγοκύστες. Η Ember έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με την Cardinal Health που θα χρησιμοποιήσει το Cube πό το τέλος του έτους για όλες τις ιατρικές της παραδόσεις τους που απαιτούν ψύξη.