COBA21: Bραβεύσεις στη μεγαλύτερη γιορτή του καφέ!

COBA21: Bραβεύσεις στη μεγαλύτερη γιορτή του καφέ!

Η διοργάνωση-θεσμός των επαγγελματιών του καφέ και της καφεστίασης, τα Coffee Business Awards, επέστρεψαν για 3η χρονιά την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021,αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας τους κορυφαίους του κλάδου.

 

Σε μία λαμπερή εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την ethosEVENTS, εταιρεία του ομίλου ethosGROUP, σε συνεργασία με το ειδικευμένο portal coffeemag.gr και το περιοδικό Coffee & Brunch, και έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, με όλα τα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας, σχεδόν τριακόσιοι ομιλητές και καλεσμένοι απόλαυσαν μια τελετή απονομής πλούσια σε θέαμα και περιεχόμενο, μια πραγματική γιορτή για τον κλάδο του καφέ, η οποία είχε λείψει την προηγούμενη χρονιά λόγω των υγειονομικών περιορισμών που επηρέασαν σημαντικά και τον κλάδο του καφέ.

 

Παράλληλα, όλη η εκδήλωση μεταδόθηκε και ψηφιακά μέσα από την LiveOn, την πρώτη πλήρη, all-in-one, ψηφιακή πλατφόρμα για την Επιχειρηματική Επικοινωνία και τα Events, και το τρισδιάστατο ψηφιακό εκθεσιακό της κέντρο, το LiveOn Expo Complex, μία από τις σημαντικές καινοτομίες της βραδιάς που σχολιάστηκε θετικά τόσο από τα στελέχη των επιχειρήσεων που συμμετείχαν δια ζώσης, όσο και από το πολυπληθές κοινό, τους λάτρεις του καφέ, οι οποίοι παρέμειναν συνδεδεμένοι ως το τέλος της βραδιάς.

 

Από την εκδήλωση, ξεχωριστές ήταν οι στιγμές των βραβείων, καθώς απονεμήθηκαν 15 τιμητικές διακρίσεις σε πρόσωπα της αγοράς που ξεχώρισαν τη φετινή χρονιά, αλλά και 128 βραβεία, σε 85 κατηγορίες μοιρασμένες σε 7 θεματικές ενότητες, στους κορυφαίους του κλάδου.

Τιμώμενη χώρα της φετινής εκδήλωσης ήταν η Αιθιοπία

 

Τα κορυφαία COFFEE BUSINESS AWARDS

Τα κορυφαία βραβεία της βραδιάς απονεμήθηκαν:

στην κατηγορία Top Coffee Chain, GOLD στην εταιρεία COFFEE LAB, SILVER στις εταιρείες COFFEE ISLAND και ΓΡΗΓΟΡΗΣ και BROΝΖΕ στην εταιρεία CHOCO COFFEE,

στην κατηγορία Top Independent Coffee Shop, GOLD στην εταιρεία yard tales of flavors,

στην κατηγορία Top Coffee Roaster, GOLD στην εταιρεία COFFEE ISLAND, SILVERστην εταιρεία ROSSETTI COFFEE ROASTERS και BRONZE στην εταιρεία ARTISTI CAFFE, και

στην κατηγορία Top Coffee Importer, GOLD στην εταιρεία ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ Α.Ε. καιSILVER στις εταιρείες CAFES RICHARD και ΕSPRESSE SA – PORTIOLI ESPRESSO.

 

Απονομή τιμητικών διακρίσεων

Ιδιαίτερη ενότητα της λαμπερής βραδιάς των Coffee Business Awards 2021 ήταν η απονομή τιμητικών διακρίσεων σε ξεχωριστές προσωπικότητες του κλάδου, οι οποίες καταχειροκροτήθηκαν από το ενθουσιώδες ακροατήριο που είχε κατακλύσει την αίθουσα της εκδήλωσης.

Πρώτος εξ’ αυτών ανακοινώθηκε ο κος Γιάννης Ταλούμης, CEO και Head of Quality της Taf Coffee, στον οποίο απονεμήθηκε η διάκριση Coffee Industry Lifetime AchievementAward. «Είναι καθήκον μας να συνεισφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορεί ο καθένας μας καθώς δεν φτάνει μόνο το επιχειρείν αλλά και η παρακαταθήκη που πρέπει να αφήνουμε σε αυτό που κάνουμε», τόνισε ο κος Ταλούμης .

Η διάκριση Τop Coffee Entrepreneur απονεμήθηκε στους κους Ηλία Γούλα, Αντιπρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της GENTRACOM SA, και Πέτρο Γούλας, Διευθύνοντα Σύμβουλο της GENTRACOM SA και η Top Coffee Manager στον κο Παναγιώτη Χάσκο, Managing Partner της CAFFELUIGIHASKOS.

Τop Coffee Society Influencer διάκριση απονεμήθηκε στον κο Νίκο Παπά, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ESPRESSE SAPORTIOLI ESPRESSO, η Top CoffeeCreative Marketing Director διάκριση στην κα Νιόβη Καλλέργη, Αντιπρόεδρο και CMO της KAFEA TERRA SA και η διάκριση Top Barista στον κο Δημήτρη Καραμπά, Ηead Barista της ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ Α.Ε.

 

Ο κος Παναγιώτης Νίκας, Εκπαιδευτής Baristi – Συγγραφέας του βιβλίου «Οδοιπορικό στην Αιθιοπία», παρέλαβε την διάκριση Top Coffee Publishing Award, η εταιρεία ΓΡΗΓΟΡΗΣ την Τοp Traditional Family Business, η COFFEE LAB την TopCoffee Company Outwork Orientation Award και η Coffee Planet Ltd για το brandPuro Fairtrade Coffee την διάκριση Top Coffee Bio Brand. Ο κος Ρουμελιώτης, μάλιστα της COFFEE LAB, μέσω βίντεο, έστειλε το δικό του μήνυμα λέγοντας: «Θα ήθελα να συγχαρώ την ethosMEDIA και τον Κώστα Καπερώνη για την άρτια διοργάνωση. Η εταιρεία μας έχει παρουσία σε επτά χώρες του εξωτερικού, με 25 καταστήματα, ενώ είναι προ των πυλών άλλες δύο χώρες η Σαουδική Αραβία και η Αμερική. Η επιτυχία μας οφείλεται στην αναπτυξιακή στρατηγική που ακολουθούμε που έχει ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Είμαστε υπερήφανοι που εξάγουμε τη φιλοσοφία της COFFEE LAB στο εξωτερικό, ενώ στόχος μας είναι η διάδοση του ποιοτικού καφέ παγκοσμίως».

 

Ακολούθησε η διάκριση Top Product Except Coffee στην Barista PRO για το προϊόν Giagiamas, η μηχανή καφέ Trireme τιμήθηκε με την διάκριση Top Coffee MachineManufacturing and Design, ο κος Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, CEO της Coffee Island, παρέλαβε την δική του τιμητική διάκριση ως Greek Coffee Ambassador, ενώ δύο σημαντικές τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν εν σειρά, η Top Quality ControlServices στην El Cafe για το εργαστήριο Q.Lab και η Innovation and Greek CoffeeExperience System στην ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ για το καφεσύστημα παρασκευής Ελληνικού καφέ.

 

 

Τέλος, ξεχωριστές τιμητικές διακρίσεις απένειμαν οι διοργανωτές στην διεθνούς κύρους και εμβέλειας τριμελή Επιτροπή Κριτών που έκανε και φέτος την γευστική δοκιμή Blind Taste και ξεχώρισε τους κορυφαίους Roasters καφέ της χρονιάς. Σε μια σπουδαία στιγμή για την διοργάνωση, στην σκηνή ανέβηκαν για να παραλάβουν τις διακρίσεις τους ο Head Judgeκος Σταύρος Λαμπρινίδης (AST authorised SCA trainer, WSE certified judge, SCA coffee diploma, education cordinator SCA Greece) και η Judge κα Renata Malyszko (Senior business development manager at McCabe’s Coffee Roastery, AST authorized specialty coffee trainer, WCE certified WLAC, WBRC, WBC, WCRC, WCIGS judge, SCA ireland judging coordinator) ενώ μαζί τους συνδέθηκε online από τη Ρουμανία και ο Judge κος AlexandruNiculae (World Coffee Roasting champion 2016, Q Grader, Bob Coffee Lab co-owner & Head Roaster, Giesen Romania, AST 2018-2021 Barista, brewing, roasting).

 

Διαβάστε επίσης:

COBA21: H μεγάλη γιορτή για τον καφέ!