Tips για ένα υγειινό καφέ

Tips για ένα υγειινό καφέ

Πέντε μυστικά διαιτολόγων για να απολαμβάνετε ένα υγιεινό, χωρίς πολλές θερμίδες και ταυτόχρονα γευστικό καφέ.

 

Μετρήστε το γάλα

Οι διαιτολόγοι μας συστήνουν να μετράμε την ποσότητα του γάλακτος ζωικού ή φυτικού που βάζουμε στο καφέ. Με αυτό το τρόπο θα μειώσουμε τα περιττά λιπαρά που μπορεί να περιέχει το ρόφημα μας.Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε με αυτή τη μέθοδο ότι στο παρελθόν βάζατε δύο έως πέντε φορές περισσότερη ποσότητα από όση χρειάζεται.

 

Μετρήστε ή και μειώστε τη ζάχαρη

Ο καφές μπορεί να είναι μια προσωπική υπόθεση, όμως καλό θα ήταν να τον απολαμβάνουμε σκέτο. Πόσο μάλλον όταν είμαστε σε περίοδο κάποιας διατροφής. Οπότε καλό θα ήταν να μειώσουμε όσο μπορούμε ή ακόμα και να κάψουμε εντελώς τις γλυκαντικές ουσίες που προσθέτουμε στον καφέ μας.

 

Προσθέστε μπαχαρικά

Ένας εξαιρετικά εύκολος τρόπος για να προσθέσετε γεύση χωρίς τις επιπλέον θερμίδες και τη ζάχαρη είναι να χρησιμοποιήσετε κανέλα, μοσχοκάρυδο, λεβάντα ή άλλο μπαχαρικό στα καφέ σας πριν από την παρασκευή

 

Επιλέξτε dairy-free κρέμες 

Πολλές φυτικές κρέμες που παρασκευάζονται π.χ. με γάλα καρύδας ή αμυγδάλου είναι έχουν λιγότερες θερμίδες και λίπος και υπάρχουν πολλές γεύσεις για να επιλέξετε.

 

Μην τον πίνετε με άδειο στομάχι

Μελέτες διαπίστωσαν ότι η πικράδα του καφέ μπορεί να οδηγήσει το σώμα στο να παράξει περισσότερο γαστρικό οξύ.  Μπορεί επίσης να προκαλέσει την αύξηση του σακχάρου  μετά από έναν άσχημο ύπνο. Η καλύτερη λύση είναι να απολαύσετε το ρόφημα μετά ή κατά τη διάρκεια του πρωινού σας.